ArvostelutToiminta

Arvostelussa: Mark of the Ninja

Mark of the Ninja peli on tyylikäs 2D-Stealth/action ninja peli Klei Entertainment pelitalolta, jossa avain voittoon on usein piileskely sekä harkittu toiminta. Peli joka osaa olla välillä ärräpäitä helposti nostattava, mutta kuitenkin lopulta onnistuessaan pelaajan palkitseva peli.

Lue lisää alta.

Julkaisija: Klei Entertainment / Microsoft Studios 2012

Alusta: PC, Xbox 360, Linux, OS X

Arosteluversio: PC

Genre: Toiminta, Seikkailu, Stealth, Tasoloikka

Pelin juoni lyhyesti

Peli alkaa siitä kun Hisumo ninja klaanin kimppuun hyökätään ja pelaaja herää tähän ja pelastavat Sensei Azain vangitsijoiltaan. Osoittautuu että hyökkäyksen takana on Count Karajan niminen roisto. Azai lähettää sinut ja Ora nimisen naisninjan kostamaan hyökkäys joka osoittautuu pieneksi kuvioksi isomman kuvioiden rinnalla.

Mitä pelistä jäi käteen ?

Mark of the ninja on sivulta kuvattu peli, jossa suora toiminta ei ole se ratkaisu ongelmiin. Vaan usein selviäminen on kiinni onnistuneessa harhautuksessa,piilossa pysymisessä tai vastustajan jallittamisesta ansaan.

Monesti suora toiminta johtaa vain nopeaan kuolemiseen, sillä pelaajan hahmo ei kovinkaan paljon kestä osumista.

Itse peli on juuri tämän vuoksi kohtuullisen hankala. Onneksi peli ei kuitenkaan rankaise pelaajaa liikaa epäonnistumisesta, sillä checkpointteja on hyvin ripoteltu pitkin peliä.

Voi sitä ärräpäiden määrää kun kuolet omien töppäilyjen vuoksi tai vihulaiset saavat sinut hengiltä mutta toisaalta sitä ilon määrää ei voi kuvailla, kun onnistut lopulta pistämään viholliset nätisti kylmäksi tai onnistut livahtamaan heidän edestään huomaamatta.

Pelissä pystyt väijymään vihollisia eri tavoin.

Tähän kuuluu muun muassa perinteinen miekalla nirhaaminen, mutta myös luovempia tapoja löytyy, kuten erilaisista piiloista iskeminen ja voit esimerkiksi pistää vastustajan niin sanotusti pakettiin ja ripustaa näytille lyhtypylvääseen.

2015-06-22_21-40-27 (2)

 

Vihulaiset saa myös menemään paniikkiin, jolloin he alkavat tulittamaan silmittömästi ympärilleen ja osuvat paniikissa omiin ja parhaimmillaan he onnistuvat saamaan toisensa hengiltä.

Pelin edetessä peli palkitsee pelaajan toiminnan pisteillä ja näillä voidaan ostaa uusia kykyjä tai varustusta itselleen. Kentissä on myös erillisiä paikkoja eritys haasteiden tekemiseen, joista luonnollisesti pelaaja myös palkitaan.

2015-06-22_21-51-02Tämän lisäksi peli pitää kirjaa pisteistä ja näitä voidaan vertailla muiden Steam käyttäjien kesken PC:llä ja näin myös enemmän suorittavaa pelaamista haluavat saavat rahalleen näin todella paljon vastinetta.

Satunnaispelaajille peli sopii kuitenkin ihan hyvin ja itse nautin pelistä todella paljon vaikka itselle jäi vielä paljon saavutettavaa.

Pelissä on 38 Steam saavutusta ja tämän lisäksi pelin omia sisäisiä haasteita, sekä jo aikaisemmin mainitsemani erilliset haastekentät ja muut salaisuudet.

Graafinen ilme sekä pelillinen toteutus

Pelin visuaalinen ilme ajaa asiansa todella hyvin. Välianimaatiot ovat toteutettu perinteisen animaation keinoin ja tämä tukee pelin muuta visuaalista tyyliä.

2015-06-22_19-01-15

Itse pidin todella paljon pelin hiiviskelyn toteutuksesta, jossa peli osaa kertoa todella hyvin visuaalisin keinoin kokonaiskuvan sekä antaa riittävän kokonaiskuvan siitä. Mitä kaikkea vastustajat näkevät ja miten ne reagoivat pelaajan tekemisiin pelissä.

Ei ole mitään ärsyttävämpää kuin superaisteilla varustetut viholliset ja arvailu siitä, ollaanko turvassa. Vai havaitseeko vihollinen sinut epäreilusti vaikka ei pitäisi.

Mutta pelissä tämä on hoidettu todella mukavasti, eikä se jätä näitä asioita arvailujen varaan.

Kuvassa näkyy kuinka pitkälle ääni kantaa kun heität tikarin gongiin
Kuvassa näkyy kuinka pitkälle ääni kantaa kun heität tikarin gongiin

Loppumietteet ja arvioni pelistä

Itse en ole kuitenkaan mikään suuri tasoloikkien ja hiiviskelyjen ystävä. Mutta tarvitsee sanoa että peli kuitenkin onnistui viihdyttämään minua joka tapauksessa todella paljon. Peli osaa olla paikoitellen haastava, mutta myös palkitseva.

Jos olet pelaajana enemmän suorittaja kuin nautiskelija, saat pelistä ja sen haastetiloista, saavutuksista ja pistelistoista paljon irti itse pääpelin lisäksi. Mutta pelistä saa kuitenkin irti myös enemmän perus pelaajanakin.

Eikä sitä tiedä vaikka peli innostaisikin suorittamaan erilaiset haasteet.

Suosittelen kuitenkin peliä muillekin.

2015-06-22_19-01-172015-06-22_19-39-122015-06-22_19-01-22
2015-06-22_21-39-522015-06-22_19-39-482015-06-22_21-49-35

Vastaa