ArvostelutSeikkailu

Arvostelussa: Firewatch

Firewatch pelissä toimit metsänvartijana Wyomingin luonnon keskellä, tehtävänäsi vahtia maastoa metsäpalojen varalta, mutta kohtaatkin luonnossa epäilyttävää sakkia ja sitäkin oudompia tapahtumia, joista sinun on raportoitava esimiehellesi radiopuhelimen välityksellä, sekä otettava selvää mitä kummaa metsässä oikein puuhataan ja ennen kaikkea miksi?

Peli alkaa sillä, että näyttöön läjähtää kasa kerronnallista tekstiä pelin päähenkilön edellisistä elämän vaiheista eri vuosilta, ennen metsänvartijan tehtäväänsä. Kuten nykyisille tarinavetoisille peleille on tyypillistä, pelaajan on valittava parista tai useammasta vaihtoehdoista omasta mielestään se vähemmän paha. Aloituksen valintojesi jälkeen sinulla on jo pieni kuva siitä mitä kaikkea päähenkilön elämä on pitänyt sisällään ja miten kaikki meni metsään. Kirjaimellisesti.

Tämä toki kuulostaa näin meikäläisen kynästä erittäin tylsältä pelin aloitukselta. mutta mielestäni kyseinen kerrontatyyli toimi paremmin tämän pelin kanssa, kuin mitkään perus välianimaatiot.
Jatkossa pelin kerronta onkin sitten vielä erilaisempi..

2016-02-02_00022-100643805-orig[1]

Heräät metsänvartijan vartiotornistasi siihen kun naispuolinen esimiehesi huhuilee sinua radiopuhelimesta. Hän pitää sinulle pienen orientaation mitä löytyy mistäkin tornin nurkasta ja mitä sinun pitäisi tehdä seuraavaksi. Siitä se sitten lähtee. Hän kysyy tai totea, sinä painat radion ”tangentin” pohjaan ja valitset vastauksen. Hahmojen välinen keskustelu onkin oikeastaan koko tämän lyhyen pelin ydin.

Pelin grafiikka on piirettymäistä, mutta kaunista ja silti jollain tapaa jopa realistisen oloinen.

450px-Supply_cache[1]

Pelin läpi pelaaminen minulla kesti noin 5 tuntia. Uudelleen pelattavuutta pelissä ei juurikaan ole ja Steam saavutuksiakin pelillä on kirjoitus hetkellä huimat viisi. Paljon enempää en pelistä uskalla kertoa sillä sitä mukaan tarinan spoilaamisen vaara vain kasvaa.
Suosittelen peliä kuitenkin Telltale pelisarjojen ystäville ja niille joita kiinnostaa mukaansa tempaava tarinankerronta.

Arvostelussa: Firewatch
  • Tarina
  • Pelattavuus
  • Äänet
  • Grafiikka
4

Lyhyt kuvaus:

Firewatch on mysteeripeli, joka sijoittuun ajallisesti vuoteen 1989. Pelihahmosi on mies nimeltään Henry, joka on vetäytynyt sotkuisesta elämästään Wyomingin kauniiseen erämaahan vahtimaan metsäpalovaaroja. Siellä ainoana emotianiilisena pelastusrenkaana on sinulle radiopuhelimen toisessa päässä jutusteleva esimiehesi.

front-photos@2x[1]

Minimi laitevaatimukset:
Käyttöjärjestelmä: Windows 7 64bit tai uudempi
Prosessori: Intel Core i3 2.00 GHz tai AMD:n vastaava
Muisti: 6 GB RAM
Näytönohjain: NVIDIA GeForce 450 1GB muistilla
DirectX: Versio 11
Vapaata kiintolevy tilaa: 4 GB

Rasteri

Rasteri, 34 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

Vastaa