FAQ

Mistä Pelikaista.fi on saanut alkunsa?

Pelikaista.fi sivusto on perustettu 3.2.2014, mutta yhteisön toiminta aloitettu jo vuoden 2013 lopulla Battlefield 4 -Klaanina. Klaani toiminnan ohessa kirjoittelimme Peliuutisia ja arvosteluita sekä julkaisimme niitä omalla sivustollamme. Kun aloimme kyllästyä BF4:n pelaamiseen, ryhdyimme levittäytymään monen muun pelin pariin. Näin se yhteisötoiminta sitten lähti pikku hiljaa liikkelle. Yhteisön kasvua on toki auttanut sosiaalinen media ja ajoittaiset peliarvonnat, joita järjestämme steam -ryhmän jäsenten kesken, aina kun sen jäsenmäärien sataset paukkuvat.

Mitä ovat Pelikaistan klaanit?

Pelikaistan World fo Tanks -klaanit pelaavat kukin omalla tasollaan. Eri tasoiset klaanit tarjoavat paikan niin vasta-alkajille, kuin jo kokeneemmillekin pelaajille. Kokemuksen ja tankkikaluston kehittyessä on mahdollista nousta ”urapolkua” pitkin seuraavaan klaaniin. Pidämme yllä hyvää henkeä ja rentoa ilmapiiriä, vaikka klaanissa pelattaisiinkin tavoitteellisesti.

Pelikaistan World of Tanks klaaneihin kuuluvat tällä hetkellä PJ, PJR, FF-TB, METAL, KOFF ja LENO.

Lisäksi meillä on myös erittäin aktiivinen Destiny 2 klaani, jonka ytimenä toimii Pelikaistan Discord.

Kuinka monta jäsentä yhteisössä on?

Viimeaikaisesta aktiivisuuden aallosta saamme kiittää World of Tanks -klaanien yhteenliittymää, joka siirtyi käyttämään Pelikaista peliyhteisön keskustelualuetta sekä TeamSpeak3 palvelintamme syksyllä 2016. Yhteistyö klaanien kanssa toi mukanaan suuren määrän uusia käyttäjiä sekä mukavasti uutta eloa kumpaankin tarjoamaamme palveluun.

Tällä hetkellä keskustelualueelle rekisteröityneitä käyttäjiä Pelikaistalla on yli 840 ja Steam ryhmään liittyneitä on 940 kappaletta.

Mitä pelaamme?

Pelaamme viimeisimpiä pelijulkaisuja sekä laidasta laitaan vähän vanhempiakin pelejä. Tämän hetken suosikkeja ovat mm. World of Tanks, Rocket League ja erilaiset survival pelit esimerkiksi: Ark: Survival Evolved, Rust, DayZ ja tietenkin myös 7 Days to die.

Suosituimmat FPS-Pelit:

  • Destiny 2
  • Battlefield 1
  • Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
  • Counter-Strike: Global Offensive

Pelaamme päivittäin:

  • Meillä on Destiny 2 klaani ja pelaamme kaikkea mitä viikottaiset milestonet vaativat.
  • Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege (5 hengen Ranked matseja, klo 18:00-19:00 lähtien)

Millä alustalla pelaamme?

Suurin osa meistä kuuluu (tietenkin) peliviihteen mahtirotuun eli PC-pelaajien riveihin, mutta kyllä joukostamme muutama ”konsoli-peasant” -pelaajakin löytyy.

Pyrimme toki levittäytymään mahdollisimman laajalle ja vaikuttamaan yhä enemmän myös muilla pelialustoilla.

Peliseuraa eri alustoille voit etsiä Pelikaistan viralliselta keskustelualueelta, eli foorumilta.
Sieltä löydät myös tarkemman ohjeistuksen peliseuran hakemiseen.

Mistä muualta meidät löytää?

Jäseniimme saat parhaiten yhteyden mikitse TeamSpeak 3 palvelimen, foorumin tai Steam ryhmämme kautta.

Olemme levittäytyneet nyt myös sosiaalisen median pariin
Voit seurata meitä esimerkiksi twitterissä, tykätä Facebookissa tai vilkuilla jäsentemme Twitch-striimejä.

Mikä on TeamSpeak3 ja miten yhdistän Pelikaistan palvelimelle?

Kyseessä on voip-ohjelmisto, jonka kautta sinun on helppoa puhua muiden ihmisten kanssa esimerkiksi pelatessa. Edut muihin vastaaviin palveluihin ovat mm. laaja hallinta, muokattavuus sekä helppokäyttöisyys.

Ja jos sinulla on se jo asennettuna, voit yhdistää Pelikaistan TS3-palvelimelle klikkaamalla tai kirjoittamalla ts.pelikaista.fi ohjelman osoitekenttään. Voit lataa tessun täältä.

Kuinka saan oman kanavan?

Kaikki TeamSpeak3 käyttäjät, jotka ovat yhteisön jäseniä ovat oikeutettuja yksityiseen kanavaan.

Kun olet jäsen voit pyytää valvojia luomaan sinulle oman kanavan. Mikäli tuot mukanasi suuremman kaveriporukan voimme tarjota teille alikanavia tai mahdollisesti paikan myös virallisten klaani-kanavien joukosta.

Yksityiskanava on kuningaskuntasi. Voit tehdä siellä sääntöjen puitteissa lähes mitä tahansa, kunhan se ei haittaa muita kanavan käyttäjiä.

Mikä on Pelikaistan tarkoitus?

Pelaaminen rennolla asenteella ja pelaamisen ilosta. Meille tärkeintä on tiimityö sekä hyvä peliseura. Olemme co-op ja moninpeleihin keskittyvä peliyhteisö. Yhteisön ytimenä toimii Pelikaistan keskustelualue ja oma TeamSpeak3 palvelin.

Poiketen monesta hiipuvasta suomalaisesta klaanista tai yhteisöstä, meillä on tavoitteena, olla ja pysyäkin kehittyvänä sekä kasvavana peliyhteisönä. Tarjoamme mm. co-op-, fps-, survival- ja tankkipelistä kiinnostuneille mukavan paikan peliseuran hakuun sekä toimivat palvelut, klaanien muodostamiseen tai muutenkin pelien yhdessä pelaamiselle.

Kaiken yllämainitun lisäksi kirjoitamme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja julkaisemme sivustolla myös pelaajien blogeja sekä niiden yhteydessä heidän omia pelivideoitaan. Lisätietoa Pelikaistan artikkeleista ja kirjoittajista löydät täältä.

Miten pääsen jäseneksi?

Yhteisön jäseneksi pääset rekisteröitymällä Pelikaistan foorumille tai liittymällä meidän Steam ryhmään.

On suositeltavaa olla jäsen molemmissa, sillä järjestämme aika ajoin peliarvontoja ja mahdollisesti myös muitakin kilpailuja jäsentemme iloksi kummassakin palvelussa.

Kuinka toimintaa rahoitetaan?

Ylläpidämme sivustoa ja muita palveluitamme harrastepohjalta, joten pienikin avustus merkitsee meille todella paljon. Voit halutessasi tehdä lahjoituksen tilisiirrolla tai paypal maksuna. Tarkempaa tietoa kuluistamme ja tilitiedoista voit kysellä Rasterilta yksityisviestitse Steamin, foorumin tai TeamSpeak3 palvelimen kautta.

Miten muuten voin vaikuttaa Pelikaistalla?

Tarvitsemme aina osaamistasi!

Pelikaista.fi etsii riveihinsä aina uusia vaikuttajia: artikkelinkirjoittajia, striimaajia, moderaattoreita, peliarvostelijoita ja mikä kaikkein tärkeintä – luotettavia henkilöitä peliservereiden admineiksi ja TeamSpeak3 valvojiksi.

Oletko striimaaja, blogaaja tai videontekijä, haluatko toteuttaa itseäsi sivustollamme?

Mikäli kiinnostuit ota yhteyttä Rasteriin, Steamin, foorumin tai TeamSpeak3 palvelimen kautta.

Lisää tieotoa Pelikaistan ”toimituksesta” löydät täältä.

Mistä löytyvät pelipalvelin tiedot?

Palvelimen nimi: IP/Port: Peli:
[FI/EU] DinoArena | Pelikaista.fi PvP [XPx15,Hx10,T/BRx20] Volcano 37.187.170.40:27036 Ark:Survival Evolved
Pelikaista.fi – Dinolandia | PVE | Vstore.fi 178.213.233.169:7777 Ark:Survival Evolved
[FIN/ENG] Ruoste Klubi | Kits | TP |- Pelikaista.fi 5.9.98.236:28025 Rust

 

Tämä lista ei välttämätttä ole aina ajantasalla, joten voit kysellä asiasta lisää Pelikaistan foorumin puolelta tai vilkuilla gametracker listaa.

Miten kommentoin sivustolla?

Pelikaista.fi -sivuston ja Pelikaistan keksustelualueen tunnukset eivät ole toistaiseksi yhteydessä toisiinsa. Eli, mikäli haluat kommentoida uutisia, arvosteluita tai blogeja, joudut tekemään erillisen tilin Disqus -kommentointi järjestelmään.

Nopeuttaaksesi tunnusten välisen sillan hankintaa sivustollemme, voit halutessasi lahjoittaa meille muutaman euron. 

Eikö vastauksemme riitä?

Suosittelen rekisteröitymään Pelikaistan keskustelualueelle ja kysmään, joko yhteisön jäseniltä tai kirjoittamalla palautetta suoraan perustajalle. Yksityisviestillä tai sähköpostitse rasteri(at)pelikaista.fi.

Voit ehdottaa myös uusia kysymyksiä sivustomme FAQ-osioon yllämainituilla menetelmillä.