FAQ

FAQ

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

Pelikaista.fi sivusto on perustettu 3.2.2014, mutta yhteisön toiminta aloitettu jo vuoden 2013 lopulla Battlefield 4 -Klaanina. Klaani toiminnan ohessa kirjoittelimme Peliuutisia ja arvosteluita sekä julkaisimme niitä omalla sivustollamme. Kun aloimme kyllästyä BF4:n pelaamiseen, ryhdyimme levittäytymään monen muun pelin pariin. Näin se yhteisötoiminta sitten lähti pikku hiljaa liikkelle. Yhteisön kasvua on toki auttanut sosiaalinen media ja ajoittaiset peliarvonnat, joita järjestämme steam -ryhmän jäsenten kesken, aina kun sen jäsenmäärien sataset paukkuvat.

Pelaaminen rennolla asenteella ja pelaamisen ilosta. Meille tärkeintä on tiimityö sekä hyvä peliseura. Olemme co-op ja moninpeleihin keskittyvä peliyhteisö. Yhteisön ytimenä toimii Pelikaistan keskustelualue, oma TeamSpeak3 palvelin, Discord ja Steam ryhmä.

Poiketen monesta hiipuvasta suomalaisesta klaanista tai yhteisöstä, meillä on tavoitteena, olla ja pysyäkin kehittyvänä sekä kasvavana peliyhteisönä. Tarjoamme mm. co-op-, fps-, survival- ja tankkipelistä kiinnostuneille mukavan paikan peliseuran hakuun sekä toimivat palvelut, klaanien muodostamiseen tai muutenkin pelien yhdessä pelaamiselle.

Kaiken yllämainitun lisäksi kirjoitamme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja julkaisemme sivustolla myös pelaajien blogeja sekä niiden yhteydessä heidän omia pelivideoitaan. Lisätietoa Pelikaistan artikkeleista ja kirjoittajista löydät täältä.

Pelikaistan World of Tanks -klaanit pelaavat kukin omalla tasollaan. Eri tasoiset klaanit tarjoavat paikan niin vasta-alkajille, kuin jo kokeneemmillekin pelaajille. Kokemuksen ja tankkikaluston kehittyessä on mahdollista nousta ”urapolkua” pitkin seuraavaan klaaniin. Pidämme yllä hyvää henkeä ja rentoa ilmapiiriä, vaikka klaanissa pelattaisiinkin tavoitteellisesti.

Pelikaistan World of Tanks klaaneihin kuuluvat tällä hetkellä  FF-TB, METAL ja LENO.

Lisäksi meillä on myös oma New World -kilta, jonka ytimenä toimii Pelikaistan Discord.

Ensimmäisestä aktiivisuuden aallosta saamme kiittää World of Tanks -klaanien yhteenliittymää, joka siirtyi käyttämään Pelikaista peliyhteisön keskustelualuetta sekä TeamSpeak3 palvelintamme syksyllä 2016. Yhteistyö klaanien kanssa toi mukanaan suuren määrän uusia käyttäjiä sekä mukavasti uutta eloa kumpaankin mainittuun palveluun.

Klaanien ansiosta TeamSpeak3 äänipalvelimella suurin yhtäaikaisten käyttäjämäärän ennätys tehtiin 27.1.2019, kahdellasadalla ja viidellä käyttäjällä. Parin klaanin lähdön jälkeen aktiivisuus TS3-servulla on hiipunut, mutta Discordissa käyttäjämäärät ovat nousseet melkoisesti. Destiny 2 -pelin Steam julkaisun ja oman klaanimme myötä.

Pro Pilkki 2 -yhteisön siirryttyä hiljalleen Pelikaistalle, ovat keskustelualueen käyttäjämäärät olleet  viimeaikoina hyvässä nousussa.

Tällä hetkellä keskustelualueelle rekisteröityneitä käyttäjiä Pelikaistalla on yli 1900 ja Steam ryhmään liittyneitä on 1159 kappaletta, sekä Discordissa jo yli 1300.

Yhteisön jäseneksi pääset rekisteröitymällä perinteisellä tavalla Pelikaistan foorumille tai kätevästi Discord tunnuksellasi, jolloin saat samalla jäsen roolin Pelikaistan Discordissa.

On suositeltavaa olla jäsen myös Steam ryhmässä, sillä järjestämme aika ajoin peliarvontoja ja mahdollisesti myös muitakin kilpailuja jäsentemme iloksi kaikissa edellä mainituissa palveluissa. 

Tarkempaa tietoa jäsenyyden eduista löydät tästä viestiketjusta.

Yhteisön toimintaa voit seurata myös sosiaalisissa medioissa:

  • Instagram – Jäsenten ottamia kuvakaappauksia eri peleistä ja muuta peliaiheista sisältöä.
  • Twitter – Ilmoituksia yhteispeleistä, jäsenten stream aikatauluista ja muista yhteisön tapahtumista.
  • Facebook – Ilmoituksia sivustolla julkaistusta sisällöstä ja myös yleistä tietoa yhteisöstä.

Ylläpidämme sivustoa ja muita palveluitamme harrastepohjalta, joten pienikin avustus merkitsee meille todella paljon. Voit halutessasi tehdä lahjoituksen tilisiirrolla tai paypal maksuna. Tarkempaa tietoa kuluistamme ja tilitiedoista voit kysellä Rasterilta yksityisviestitse Steamin, foorumin tai TeamSpeak3 palvelimen kautta.

Tarvitsemme aina osaamistasi!

Pelikaista.fi etsii riveihinsä aina uusia vaikuttajia: artikkelinkirjoittajia, striimaajia, moderaattoreita, peliarvostelijoita ja mikä kaikkein tärkeintä – luotettavia henkilöitä peliservereiden admineiksi ja TeamSpeak3 valvojiksi tai mukaan kehitystiimiin Discordin puolelle!

Oletko striimaaja, blogaaja tai videontekijä, haluatko toteuttaa itseäsi sivustollamme?

Mikäli kiinnostuit ota yhteyttä Rasteriin, Steaminfoorumin tai TeamSpeak3 palvelimen kautta.

Yhteisön toimintaa voit tukea ja seurata myös sosiaalisissa medioissa:

  • Instagram – Jäsenten ottamia kuvakaappauksia eri peleistä ja muuta peliaiheista sisältöä.
  • Twitter – Ilmoituksia yhteispeleistä, jäsenten stream aikatauluista ja muista yhteisön tapahtumista.
  • Facebook – Ilmoituksia sivustolla julkaistusta sisällöstä ja myös yleistä tietoa yhteisöstä.

    Lisää tietoa Pelikaistan toimituksesta löydät täältä.