Tulevalla eSports yhdistyksellä kovat tavoitteet

eSports rintamalta isoja uutisia – uusi miljoonaliiga vireille

Kaikille niille jotka ovat suhtautuneet eSports-pelaamiseen vähätellen, tässä tulee huonoja uutisia. Viimeisimpien tietojen mukaan Professional Esports Association – yhdistys tulee järjestämään oman liigan, jossa ei todellakaan pelata nappikauppaa. Päinvastoin, vuoden 2017 aikana tullaan pelkästään tämän liigan peleissä jakamaan yli miljoona dollaria kahdessa Counter-Strike: Global Offensive –liigassa. eSports pelaaminen on ottamassa jälleen valtavan askeleen eteenpäin uskottavana urheilulajina, kiitos PEA –yhdistyksen.

Tämä ei suinkaan ole ainoa yhdistys jonka piirissä pelataan peliliigoja joissa potteja on miljoonia dollareita. Hittipeli CS:GO:lla on nyt USA:ssa jopa neljä eri liigaa joissa on miljoonapotit. PEA:n kilpailijoita ovat ESL:n oma EPL-liiga, FACEIT –organisaation ECS –liiga ja Turner TV-yhtiön oma ELEAGUE –sarja. Kausi kestää aina noin 10 viikkoa ja näissä liigoissa nähdään kaikki tämän pelin ykkösnimet.

USA:ssa jo neljä isoa liigaa

Mielenkiintoiseksi homman tekee se, että vielä ei tiedetä mikä joukkue pelaa missäkin turnauksessa. Tammikuussa alkavat liigat herättävät yhä enemmän mielenkiintoa fanien ja vedonlyönnin parissa, joten jännityksellä voimme jäädä odottelemaan näiden liigojen katsojamääriä. Rapakon takana on siis ensi vuonna jo neljä eri CS:GO –liigaa, mutta Euroopassa ei vielä yhtään vastaavaa. Nyt taitaisi olla korkea aika perustaa oma liiga Eurooppaan, ettei kehityksessä jäädä jälkeen? Monet vedonlyöntitoimistot ovat jo mukauttaneet kohdevalintojaan eSportin nopeaan suosion kasvuun. Kertoimet.com sivuston mukaan esimerkiksi Unibetin-veikkaustoimiston listoilta löytyy jatkuvasti videopeliurheilua, ja samoin monien muiden.

Uusimpana yhdistyksenä markkinoille tuleva PEA aikoo tulla markkinoille rytinällä ja omien tavoitteiden mukaan se pyrkii olemaan kilpapelaamisen NBA-sarja. Kova on tavoite, mutta ei mahdoton. Ehkä voitaisiin kuitenkin ajatella että tämä neljäs kilpailija olisi yksi NHL:n divisioonista, joten voidaan jäädä odottelemaan näiden neljän liigan finaalipelejä. Tuskin vielä vuonna 2017, mutta jossain vaiheessa nämä joukkueet tulevat taistelemaan entistäkin isommissa turnauksissa, jossa palkintopotit ovat todella suuret.

Etuja pelaajille

PEA lupaa valtaa myös pelaajille, joten tässä on yksi ensi vuoden houkuttelevimmista liigoista. Yhdistys on luvannut pelaajille jopa 50% liigan tuloista ja pelaajien eduiksi mainitaan jopa avustusta eläkesuunnitelmiin ja täysi työterveyshuolto. Kilpailu pelaajista on siis todella kovaa.

Varsin positiivisia vireitä viime aikoina myös Suomessa viime aikoina herättänyt eSports-pelaaminen tulee parin seuraavan vuoden aikana ottamaan yhä isompia askeleita eteenpäin. Vielä siitä ei ole haastamaan kaikkein suosituimpia lajeja kuten jalkapallo ja jääkiekko, mutta laji on tämän hetken yksi nopeiten kannattajakuntaansa kasvattavista lajeista.

Lähde: Iltasanomat

Rasteri

Rasteri, 30 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

WordPress Lightbox Plugin