Rainbow Six: Siegestä on moneksi

Viimeisin, vuonna 2015 julkaistu osa, Tom Clancyn Rainbow Six sarjasta – Siege – keräsi laajaa kiitosta kriitikoilta, jotka arvostivat erityisesti pelin moninpeliominaisuuksia, sekä taktiointimahdollisuuksia. Pelaajat ottivat pelin vastaan niin ikään tyytyväisinä, vaikka joitakin ongelmiakin erityisesti moninpelissä tuli vastaan. Toisaalta, mikäpä oliskaan aivan täydellistä? Kaikesta huolimatta Tom Clancy’s Ranbow Six: Siege -pelin maine on varmasti kiirinyt jokaisen FPS-peleistä pitävän pelaajan korviin.

Tom Clancy’s Ranbow Six: Siege on pelisarjan muiden osien tapaan Ubisoftin kehittämä, ja se tarjoaa mahdollisuuden niin yksin- kuin moninpeliinkin. Koska olemme täällä kuitenkin puhumassa esportista – tai eurheillusta, jos tätä termiä halutaan käyttää – olemme tietenkin kiinostuneita moninpelistä, taktiikoista, tehtävistä ja muusta, mitä näihin jännittäviin otteluihin voikaan liittyä.

Mistä tässä pelissä on kyse?

Kansainvälinen eliittijoukko on koottu taistelemaan terroristeja vastaan tiukoissa tilanteissa ja fyysisestikin ahtaissa paikoissa. Pääset kokemaan vatsan pohjasta kouraisevaa jännitystä, kun vastapuolien taistelija voi kavuta eteesi jopa katon kautta. Lähitaistelutta ei tässä pelissä seliviä.  Terroristien vastustajana pääset vahvistamaan peliympäristö ympäröiviä seiniä, joiden lävitse terroristien puolella pelaavat pyrkivät murtautumaan.

Koordinaatio, yhteistoiminta sekä raudanluja taktiikka takaavat joukkueellesi paremmat mahdollisuudet onnistua. Eikä nyt puhuta Nintendo-pelien, kuten Super Mario -pelien kaltaisten tasohyppelypelien taktiikoista, vaan todellisesta taistelutaktiikasta.

PVP-tilassa peli tarjoaa panttivankitilanteita, alueen turvaamistehtäviä sekä pomminpurkutehtäviä. Näistä ensiksimainitussa hyökkääjien tulee pelastaa panttivanki, kun puolustajat yrittävät pitää tämän paikoillaan. Alueen turvaamistehtävässä hyökkääjät etsivät vaarallista ainetta sisältävän astian jostakin huoneesta ja eristävät sen. Samaan tyyliin pommitehtävässäkin tulee etsiä pommi, joka sitten tulee tehdä vaarattomaksi eliminoimalla vastustajatiimi.

Striimaus ja striimaajat

Nykypäivän pelikansa rakastaa striimejä, joiden avulla pääsee mukaan muiden pelaajien jännitykseen, sekä tietysti syvemmälle minkä tahansa pelin saloihin. Esimerkiksi Twitch tarjoilee striimejä niin urheilupeleistä, uusien nettikasinoiden testaamisesta, MPORG-peleistä kuin muistakin jännittävistä peleistä, tietysti Rainbow Six: Siegen kaltaiset FPS-pelit mukaan luettuna. Jos siis muiden taktiikka ja pelikokemukset kiinnostavat tai haluat seurata esports-pelaajien harjoituksia, löydät varmasti paljon kiinnostavia strimejä. Esimerkiksi macie_jay ja Matimi0 striimaavat Rainbow Six:Siege-peliä. Striimeihin ja striimaamiseen pääsee käsiksi myös YouTube-sivustolla, jossa peliä striimaa esimerkiksi nimimerkki IzzyGoneCrazy.

Rainbow Six Siege eSportsissa

Rainbow Six: Siege on mukana myös elektronisen urheilun pelivalikoimassa, johon sitä oli mukana tuomassa ESL. Jokainen toki tietää, että tässä pelissä on varsin huikea potentiaali erinomaiseksi eSports-peliksi, joten ei olekaan mikään ihme, että hommaa lähdettiin kehittämään jo ennen sen julkaisua. Ubisoft otti yhteyttä ESL:ään ja yhdessä nämä tahot saivat sovittua suuntaviivat sille, kuinka tämä peli saatiin elektronisen urheilun näyttämöille, joilta se tänäkin päivänä löytyy. Esports-areenoilla sitä pelataan niin PC:llä pelin omassa Pro League-sarjassa, jonka huipulla pelaavia joukkueita ovat muun muassa PENTA Sports, Millenium, Team Fontt sekä Rogue Gaming. Pro League-sarjan toisen kauden voitti tänäkin vuonna PENTA Sports.

Suomalaista väriä pelin eSports-areenoille tuo Gifu joka on vuodesta 2016 edennyt tasaiseen tahtiin, sulautunut ENCE Esportsiin ja menestynyt niin Pro League -peleissä kuin kutsukilpailuissakin.

 

Tom Clancyn tarinoihin perustuva ensimmäisen persoonan taktinen ammuntapeli Rainbow Six: Siege on pelisarjan viimeisin osa, joka nappaa kiihkeällä toiminnallaan, tiiviillä tunnelmallaan ja huikeilla taktikointimahdollisuuksillaan mukaan monenlaiset pelaajat sekä kaikki, joita omien pelien lisäksi kiinnostaa myös eSportsin seuraaminen. Tässä pelissä jokainen voi itse kirjoittaa oman sankaritarinansa, johon löytyy aineksia pitkin peliä.

 

Rasteri

Rasteri, 30 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

WordPress Lightbox Plugin