Playerunknown’s Battlegroundsin potentiaali

Playerunknown’s Battlegrounds, eli tuttavallisemmin PUBG, on varmasti tuttu monelle pelaamisen ystäville. Peliä on myyty 8 miljoonaa kappaletta ja sitä pelaa säännöllisesti arviolta hiukan päälle kaksi miljoonaa ihmistä koko maailmassa, joka on huikea saavutus kun ottaa huomioon sen, että se ilmestyi pelimarkkinoille vasta maaliskuussa 2017.

Mistä pelissä on kyse?

Playerunknown’s Battlegrounds on hittipeli, jossa enintään sata pelaajaa laitetaan mittelemään toisiaan vastaan pelin voitosta. Tässä varsin armottomassa pelissä voittajaksi selviytyy pelaaja, joka on jäänyt viimeisenä henkiin keskellä kamppailua. Pelin juonen mukaisesti joukko jätetään autiosaarelle, jossa pelaajien täytyy hyödyntää kaikkia mahdollisia resursseja ja etsiä ympäristöstä mahdollisia työkaluja ja muita välineitä selviytymiseen. Koska kaikki muutkin pelaajat tekevät samoin, vaaditaan pelaajan onnistumiseksi roppakaupalla taitoa ja tuuria. Erityisesti peli vaati pelaajilta lujia hermoja, sillä maaston tutkiminen ja tietojen kerääminen vastapelaajista ja samalla yritys pysytellä hengissä on hyvin stressaavaa ja koukuttavalla tavalla jännittävää. Vaikkei pelaaja itse kohtaisi seikkailunsa aikana toista pelaajaa moneen minuuttiin, näkyy ruudussa kuitenkin koko ajan tieto siitä, että saarella olevien pelaajien määrä kutistuu.

 

Sen lisäksi, että PUBG edellyttää pelaajilta toisiaan vastaan kilpailemista, myös pelin maailma itsessään asettaa suuria haasteita. Suurin niistä on se, että pelialue kutistuu pikkuhiljaa ja pakottaa pelaajat siirtymään paikasta toiseen, ellei halua pudota pois kartalta. Tällä estetään aiemmin tämänkaltaisissa peleissä esiintynyt ongelma siinä, että pelaajat pystyivät lymyilemään piilossa ja odottaa kaikessa rauhassa, että vastustajien määrä pienenisi riittävästi. PUBG:ssa voittaja on kuitenkin se pelaaja, joka on onnistunut nujertamaan kaikki haasteet ja jäänyt ainoana pelaajana henkiin saarella. Pelin henki on armoton ja vain paras jää jäljelle.

 

PUBG:n turnaukset ja vedonlyönti

 

Elämme aikaa, jona elektroninen urheilu kasvaa huimaa tahtia. Elektronisen urheilun huippupelaajat lasketaan yhä yleisemmin erääksi urheilijaryhmäksi siinä missä muutkin ja meillä Suomessakin voivat elektroniset urheilijat nyt esimerkiksi suorittaa varusmiespalveluksensa urheilukoulussa.

 

PUBG on rikkonut ennätyksiä Steamissä ja lokakuussa 2017 sitä säännöllisesti pelaavien raja ylitti kahden miljoonan rajapyykin. Yhä useammat haluavat paitsi pelata peliä, myös päästä katsomaan turnauksia suoratoistona, kannattamaan suosikkipelaajiaan ja lyömään vetoa turnausten lopputuloksista ja siitä, kuka onnistuu selviytymään voittajana PUBG:ssa. On syytä huomioida, että PUBG poikkeaa selkeästi muista elektronisen urheilun lajeista, sillä siitä löytyy sekä yksi yhdellä vastaan tai joukkue joukkuetta vastaan -kilpailuja. Pelin pelaaminen on melko monimutkaista ja sen voittamiseen vaaditaan ymmärrystä pelin mekaniikasta, eikä ampumistaidoistakaan ole varmasti haittaa.

 

Battlegrounds on paitsi yksi tämän hetken suosituimmista peleistä pelaamisen ystävien keskuudessa, se pitää sisällään myös vahvan kilpailuelementin ja siksi siinä on paljon potentiaalia myös elektronisen urheilun maailmassa. Tällä hetkellä PUBG on kuuma puheenaihe urheiluvedonlyönnin saralla. Peli herättää suurta kiinnostusta myöskin vedonlyöjien parissa ja kysyntä turnauksista on kasvanut räjähdysmäisesti. Elektronisen urheilun ja juurikin Battlegroundsin suosion viimeaikainen nousu näkyy suoraan myös vedonlyöntisivustoilla, joista yhä useampi tarjoaa vaihtoehdon veikkaamiseen Battlegrounds-turnausten lopputuloksista ja siitä, kuka tai ketkä onnistuvat selviämään pelissä loppuun asti.

 

Myös pelin kehittäjät ovat täysillä suuntaamalla eSportsin maailmaan. Erilaisia turnauksia on jo ehditty järjestämään esimerkiksi Yhdysvaltain Oaklandissa, mutta eurooppalaisittain suurin merkittävä PUBG-turnaus tulee olemaan Gamescomin yhteydessä Saksan Kölnissä elokuussa järjestettävä tapahtuma. Turnauksen järjestää alan jättiläisenä tunnettu ESL ja se kutsuu paikalle 80 huipputason pelaajaa ottamaan mittaa toisistaan ja kilpailemaan yli 350 000 euron voittopotista. Saksassa järjestettävä megaluokan turnaus herättää jo nyt suurta mielenkiintoa peli- ja esports-yhteisöissä. Moni uumoilee, että tämä turnaus tulee sysäämään PUBG:n kertaheitolla suosituimpien elektronisen urheilun veikkauskohteiden joukkoon ja että sen myötä Battlegroundsiin kohdistuva vedonlyönti tulee lisääntymään merkittävästi.

Rasteri

Rasteri, 31 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

WordPress Lightbox Plugin