Dreamhack Tukholma täytti Globenin

Dreamhack on nimi, joka alkaa olemaan tuttu kaikille vakavissaan tietokoneiden ja pelien parissa pyöriville. Jo 21 vuoden ikään ehtinyt tapahtuma on noussut pienistä puitteista koulun kahviosta aina maailman suurimmaksi digi-festariksi.

Dreamhack vieraili syyskuun päätteeksi Tukholmassa hieman pienimuotoisemmassa välitapahtumassa, joka silti veti Globenin täyteen innokasta festariyleisöä. Tuttuun tapaan halli loisti tietokoneiden valossa, kun pelaajat pääsivät mittelemään taidoistaan ja viettämään laatuaikaa.

Luvassa oli kaikkea mitä Dreamhackissa on totuttu näkemään ja paljon enemmän. Turnauskalenteriin oli merkitty kaksi suurta turnausta, StarCraft 2 ja CS:GO, sekä paikalle saapuivat niin suuret kuin pienet pelivalmistajat esittelemään tulevia julkaisuita ja tuoreita tekeleitään.

Ruotsalaiset indie-pelintekijät olivat myös saapuneet paikalle suurissa määrin. Pelejä demottiin jatkuvasti ja ihmiset pääsivät itse kokeilemaan mitä ruotsalaisella peliteollisuudella oli tarjota. Pelialueen suosio oli korkea ja pahimmillaan pelien testaamista joutui jonottamaan hyvän tovin. Harmillisesti tapahtumassa ei nähty Ruotsin yhtä suurinta pelivalmistajaa, NetEntertainmentiä, jonka käsialaa ovat maailmaa valloittaneet hedelmäpelit.

Suurin vetonaula näytti kuitenkin olevan kaksipäiväinen CS:GO Open -turnaus. Counter Strike: Global Offensivea on pelattu Dreamhackissa aina ensimmäisistä tapahtumista lähtien ja vuodesta 2010 alkaen turnauksissa on ollut mukana rahapalkintoja.

Tukholmassa pelattiin nyt avoin turnaus, josta saattoi lunastaa itselleen paikan seuraavaan Major-turnaukseen Romanian Cluj-Napocassa. Turnaukseen osallistui 16 joukkuetta, 8 ESL One: Colognesta ja 8 karsinnoista päässyttä joukuetta ympäri Aasiaa, Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa.

Suomea kisoissa edusti Team ROCCATista irtaantunut MIXCAT. Suomalaisten osalta turnaus ei kuitenkaan mennyt erityisen hyvin, sillä he pelasivat puhtaan nollapelin omassa ryhmässään pistein 44-64.

Jatkopaikan Romaniaan lunastivat ryhmä A:sta Cloud9 sekä Team Dignitas, ryhmä B:stä Titan sekä Vexed Gaming, ryhmä C:stä mousesports sekä Team Liquid ja ryhmä D:stä Counter Logic Gaming sekä Flipsid3 Tactics.

Tämän tapahtuman voittajista ei kuitenkaan vielä povata Dreamhack Winterissä pelattavan mestaruuskisan voittajaa. Parhaat kertoimet Betwayn vedonlyönnissä saa Cloud9, joka sekin jää 15.00-kertoimella pahasti odotettujen voittajien, Team EnVyUsin ja Fnaticin jälkeen.

Seuraava suuri turnaus on luvassa lokakuun viimeinen päivä Romaniassa, jonka jälkeen on vuoro taas palata Ruotsiin Dreamhack Winter -tapahtumaan.

Rasteri

Rasteri, 30 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...

WordPress Lightbox Plugin