Parhaat näytönohjaimet 2019

Moni pähkäilee tällä hetkellä uuden tietokoneen hankkimista. Valinta ei ole yksiselitteinen, sillä markkinoilta löytyy jatkuvasti uusia ja toinen toistaan houkuttelevampia vaihtoehtoja. Etenkään ahkerasti pelaaville ei todellakaan ole yhdentekevää, millaisen tietokoneen itselleen hankkii. Jokainen tietokoneisiin vähänkään perehtynyt tietää, että prosessorin lisäksi tietokoneen GPU:lla eli näytönohjaimella on todella merkittävä rooli laitteen suorituskyvyn kannalta.

Vuonna 2019 tarjonta on kehittyneempää kuin koskaan ja jokaisesta hintaluokasta löytyy laadukkaita näytönohjaimia. Nvidian julkaiseman RTX 20 -sarjan seuraksi on saatu hiljattain RTX 2060 ja RTX 2070, myös AMD on tuonut markkinoille uudet 5700 XT-  ja RX 5700 -näytönohjaimensa. Erityisen suurta mielenkiintoa ovat herättäneet myös GTX Turing –teknologiaa käyttävät grafiikkakortit.

Pohditko tällä hetkellä, mitkä ovat vuoden 2019 parhaat näytönohjaimet pelaamiseen? Jatka lukemista, sillä tässä julkaisussa käydään lävitse tämän hetken laadukkaimpia vaihtoehtoja niille, joille näytönohjaimen valinta aiheuttaa ongelmia.

Teknologia muuttuu jatkuvasti

Mikäli Intelin, Nvidian ja AMD:n tilastot pitävät yhtään paikkansa, on useimmilla meistä käytössä tälläkin hetkellä auttamattomasti vanhentunut pelitietokone. Jo muutaman vuoden ikäisessä tietokoneessa näytönohjain jää helposti kehityksessä jälkeen, sillä uusia teknologioita kehitetään jatkuvasti. Etenkin viimeisten kolmen tai neljän vuoden aikana on tapahtunut paljonkin muutoksia grafiikkoihin liittyvässä teknologiassa, jonka voi huomata peleissä sekä luovissa sovelluksissa, kuten 3D-työkaluissa tai videonmuokkausohjelmissa.

Jos etsit parhaillaan uutta tietokonetta, kiinnitä erityistä huomiota laitteen näytönohjaimeen ja prosessoriin. Vaikka käyttäisitkin laitetta lähinnä netissä surffailuun tai videoiden katseluun, voivat sopivat komponentit saada järjestelmän toimimaan huomattavasti sulavammin. Alla esittelemme muutamia tämän hetken parhaita näytönohjaimia.

Hinta-laatusuhteeltaan parhaat näytönohjaimet vuonna 2019

Kaikista vuoden aikana julkaistuista tasokkaista malleista yksi parhaimmalla hinta-laatusuhteella varustetuista näyttiksistä on uusi Nvidia GTX1660, joka on lähes täydellinen pakkaus raskaampaankin pelaamiseen. Vaikka jotkut ovatkin valmiita käyttämään monia satoja GPU:hun, ovat kalliimmat näytönohjaimet yksinkertaisesti liian hintavia useimmille. Mikäli haluaa erityisen laadukasta vastinetta rahoilleen, voivat kyseeseen tulla kevyemmät uudet Turingin -näytönohjaimet tai vaikkapa AMD:n RX 550 XT.

Hintaluokassaan paras näytönohjain: NVIDIA GEFORCE GTX 1660 SUPER

NVIDIA GEFORCE GTX 1660 SUPER on erinomainen vaihtoehto halvemmassa hintaluokassa. Tämä viimeisimpiin lukeutuva GTX Turing -näytönohjain sijoittuu suorituskyvyltään GTX 1660 -standardimalln ja GTX 1660 Ti -mallin välimaastoon. Se on lisäksi noin 50 euroa edullisempi, joka nostaa sen ehdottomasti yhdeksi tämän vuoden parhaimmalla hinta-laatusuhteella varustetuista näytönohjaimista.

Tässä näytönohjaimessa on Turingille tyypillinen toimintakyky, joka tekee siitä peruskäyttöä ajatellen siitä oivan valinnan useimmille käyttäjille. Mikäli pelattavia pelejä pidetään HD -resoluution rajoissa, on tämä näytönohjain aivan riittävän laadukas. Yksi keino hankkia rahaa uuden näytönohjaimen ostamiseen voi olla esimerkiksi selaimella pelattava kasino, tai muut eri vedonlyönti tavat. 

Huipputason suorituskyky: AMD Radeon RX 5700 XT

Eräs vuoden vaikuttavimmista näytönohjaimista on kiistatta AMD:n RX 5700 XT. Siitä tekee erityisen upean sen huippuluokan toimintakyky, joka nostaa sen näytönohjaimien kärki kastiin. AMD on suoriutunut viime aikoina erinomaisesti tässä kategoriassa ja RX 5700 XT on hyvä valinta vaativampaan käyttöön.

4K-näytönohjain vailla vertaa: RTX 2080 Ti

Turingin GPU-sukupolven edistyneimpiin näytönohjaimiin kuuluu ehdottomasti RTX 2080 Ti. Mikäli näytönohjaimista puhuttaessa keskitytään puhtaasti suorituskykyyn, on RTX 2080 Ti selvästi yksi parhaista vaihtoehdoista markkinoilla. RTX 2080- ja 2070 Super -näyttikset tarjoavat tällä hetkellä hyvin samankaltaisia pelielämyksiä kuin GTX 1080 Ti, mutta RTX 2080 Ti on aivan omaa luokkaansa. Näytönohjaimen 4K-suorituskyky 60fps:llä tekee siitä ihanteellisen raskaimpiinkin tietokonepeleihin, jolloin esimerkiksi Metro Exodus näyttää aivan erilaiselta.

Vaihtoehtoja jokaisessa hintaluokassa

Tietokoneen käyttäjät ovat siinä mielessä onnellisessa asemassa, että tarjolla on nyt aiempaa paremmin vaihtoehtoja myös pienemmälle budjetille. Koska teknologia elää ja muuttaa jatkuvasti muotoaan, kokee moni kalliiseen näytönohjaimeen sijoittamisen turhaksi. Mikäli näytönohjainta tarvitsee kuitenkin vaativaan käyttöön, on ero edullisempien ja hintavampien näyttisten välillä yhä huomattava. Testaile rohkeasti eri vaihtoehtoja ja pohdi, mikä sopii parhaiten omiin tarpeisiisi muutaman seuraavan vuoden ajaksi.

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..

WordPress Lightbox Plugin