Markkinoiden parhaimmat näytönohjaimet

Pelimaailma kehittyy jatkuvasti ja uudet pelit ovat aina vain laajempia ja raskaampia pyöritettäviä, ainakin vanhoille koneille. Nykypäivän pelien grafiikka on jatkuvasti vain parempaa ja uusimmissa peleissä grafiikka on usein todella tarkkaa ja terävää HD-grafiikkaa.

Grafiikka paranee jatkuvasti ja pelit asettavat näytönohjaimille haasteita. Grafiikka paranee niin tietokonepeleissä kuin mobiililaitteissakin jatkuvasti ja jopa kasino suomi on mukana tässä nopeassa grafiikan kehityksessä.  Kehitys koskee siis kaikkia aloja, joissa vain grafiikkaa on jollain tavalla käytössä.

Tästä artikkelista saat tietoa tämän hetken parhaimmista näytönohjaimista, joilla voit harrastaa niin pelaamista kuin videoidenkin editointia.

Nvidia GeForce RTX 3080 – huippulaatua pelaamiseen

Ensimmäinen suosittelemamme näytönohjain varmistaa erittäin tehokkaan suorituskyvyn. Laadukkaista komponenteista koottu näytönohjain takaa todellisen pelitehokkuuden. Näytönohjaimessa on kolme tuuletinta, joiden pyörimissuunta on suunniteltu siten, että ne vähentävät turbulenssia. Silloin, kun vaaditaan vain vähäistä grafiikkatehoa, näytönohjaimen tuulettimet pysyvät pysähtyneinä. Näin älykäs tekniikka säästää myös sähköä.

Näytönohjaimessa onkin hyödynnetty viimeaikaisinta tekoälytoimintoa. Erityinen tekoälyrenderointitekniikka nostaa frame-nopeudet vähintäänkin puolitoistakertoisiksi. Kuvanlaatu pysyy huippulaatuisena.

Kun käytössä on Nvidia GeForce RTX 3080 -näytönohjain, pelien grafiikka toimii supernopeasti, pelien kohteet saa tähtäimeen niin nopeasti kuin mahdollista. Pelaajalla on mahdollisuus reagoida nopeasti, sillä näytönohjain ei hidasta menoa.

Tämän näytönohjaimen avulla voit editoida jopa 8K-laatuista videokuvaa ja streamauksetkin hoituvat parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla ja koodaustasolla. Laadusta ei tingitä, vaan Nvidian pelikuvan lähetyssovellus auttaa lähettämään streamin parhaalla mahdollisella laadulla: videokuvan ja äänenlaatu paranevat ja jopa mikrofonin taustamelua saa vaimennettua. Tämän näytönohjaimen avulla pääsee todella loistamaan live-streameissa ja katsojat tulevat ihmettelemään korkeaa laatua.

AMD Radeon RX 5700

Tämä näytönohjain sopii erinomaisesti vaikka 1440p-resoluutioiseen pelaamiseen. Näytönohjaimessa on nopea, 8 gigan GDDR6 RAM -muisti. AMD FreeSync-teknologian ansiosta näytönohjain synkronoituu näytön virkistystaajuuden kanssa. Näin voidaan minimoida näytön repeily, viive sekä muut mahdolliset häiriöt, jotka voisivat häiritä pelikokemusta.

Tämä Asuksen näytönohjain takaa parhaimman mahdollisen pelikokemuksen huippugrafiikoilla. Mukana tulee Asus GPU Tweak II -ohjelmisto, jolla pystyy tarkastelemaan graafiisia ominaisuuksia. Ohjelma näyttää niin lämpötilan kuin reaaliaikaisen suorituskyvynkin. Näytönohjaimen jännitettä pystyy säätäämään tarpeen mukaan. Tai jos et tällä hetkellä tarvitse näytönohjaimen huippusuorituskykyä, voit säätää näytönohjaimen ns. hiljaiseen tilaan.

AMD Radeon RX 5700 tarjoilee huipputehoa ja -laatua ilman liian korkeaa hintaa. Hintaa tälle näytönohjaimelle tuleekin noin 440 euroa. Tämä on aivan käypä hinta siitä, että peleistä pääsee nauttimaan ehkä ennennäkemättömälläkin tavalla  – varsinkin, jos käytössäsi on aiemmin ollut jo vanha näytönohjain.

Zotac GeForce RTX 2060 Super Mini – pieneen tilaan

Tämä näytönohjain sopii erityisesti pieneen tilaan. Jos tietokoneessa ei siis fyysisesti enää yksinkertaisesti riitä tilaa isommalle yksikölle, on tämä hyvä valinta moneen tarpeeseen. Vaikka näytönohjain onkin fyysiseltä kooltaan pieni (209,6 mm), on siinä silti muistia saman verran kuin edellämainitussa: 8GB GDDR6-muistia.

Tässä Zotac GeForce RTX 2060 Super Mini -näytönohjaimessa on 1 HDMI 2.0- ja 3 näytön liitäntää. Toisin kuin Founders Editionissa, yksi USB-C on poistettu, todennäköisesti edullisempaa hintaa ajatellen.

Näytönohjaimessa on itsessään jäähdytin, joka pitää sekä VRM:n ja muistisirut sopivan viileinä. Näytönohjaimen metallinen takalevy suojaa näytönohjainta sekä asennuksen että muun käsittelyn aikana.

Hyvällä näytönohjaimella laadukas pelikokemus

Varsinkin suurten, teräväpiirtografiikalla toteutettujen pelien pelaamiseen PC:llä vaaditaan hyvä näytönohjain. Ilman sitä pelit eivät pyöri kunnolla eikä grafiikkaa pystytä välttämättä toistamaan oikein. Kun valitset tarpeisiisi sopivan näytönohjaimen, varmistat, että pelaamisen kanssa ei tule ongelmia.

Olet saattanut huomata, että markkinoita hallitsevat kaksi merkkiä: AMD ja Nvidia. Nämä todella kilpailevat keskenään ja juuri tämän kilpailun vuoksi asiakkaat pääsevätkin nauttimaan mahdollisimman korkeasta laadusta.

Tavallisen tallaajan voi olla vaikea valita itselleen sopivinta näytönohjainta. Tiedostamme tämän ja siksi keräsimmekin yhteen muutaman vaihtoehdon, johon kannattaa tutustua. Jos viime näytönohjaimen viimeisestä vaihdosta on kovin paljon aikaa, huomasit varmasti, että nämä komponentit ovat kehittyneet todella paljon. Nykyään korkealaatuisesta pelaamisesta voi nauttia miltei millä näytönohjaimella tahansa, mutta korkealaatuisten ja erittäin suuren ja raskaiden pelien toistoon tarvitaan jo hieman peruslaitteita järeämmät laitteet. Valitsitpa tältä sivulta minkä tahansa näytönohjaimen, tulet varmasti saamaan huippuluokan pelikokemuksen.

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..

WordPress Lightbox Plugin