Artikkeli

Xboxin ja muiden videopelien pelaamisesta voi saada paljon hyvää irti

Ihmiset, jotka pelaavat säännöllisesti videopelejä, sanovat nauttivansa elämästä enemmän, heidän itsetuntonsa on parempi ja he tuntevat itsensä yleisesti ottaen onnellisemmiksi. Pelaamisen terveyshyödyt on dokumentoitu hyvin. Tutkijat ovat havainneet, että Xboxin ja muiden pelien kaltaisten pelien pelaamiseen käytetty aika voi vaikuttaa myönteisesti mielenterveyteen.

Jos siis kuulut niihin ihmisiin, jotka sanovat, etteivät ymmärrä, miksi kukaan viettää aikaa videopelien pelaamiseen, tässä on muutamia syitä, joiden vuoksi sinun kannattaa miettiä, että menetät jotain.

1. Parantaa kädentaitoja

Ohjainta vaativat videopelit voivat olla loistava tapa vahvistaa sormia ja peukaloita. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että videopelejä pelanneet kirurgit tekivät 37 prosenttia harvemmin virheitä monimutkaisia leikkauksia tehdessään ja olivat kaiken kaikkiaan 33 prosenttia nopeampia. Aivohalvauspotilaat, jotka ovat menettäneet käsien ja ranteiden liikkuvuuden, voivat hyötyä fyysisestä kuntoutuksesta pelaamalla erityisesti suunniteltuja videopelejä.

2. Se lisää aivojen harmaata massaa

Niin viihdyttäviltä kuin videopelit tuntuvatkin, ne ovat myös loistava henkinen harjoitus. Säännöllinen pelaaminen on yhdistetty aivojen harmaan aineen lisääntymiseen ja hermoyhteyksien parantumiseen. (Harmaa aine liittyy lihasten säätelyyn, muistojen tallentamiseen, aistitiedon tulkintaan ja avaruudelliseen navigointiin).

3. Parantaa sosiaalisia taitojasi

Yleisestä uskomuksesta huolimatta useimmat pelaajat eivät ole introvertteja sisäänpäin kääntyneitä, jotka piiloutuvat ruutujensa taakse. Näitä pelejä harrastavat lapset parantavat sosiaalisia taitojaan, akateemisia suorituksiaan ja vertaissuhteitaan pelien yhteisöllisen ja yhteistoiminnallisen aspektin ansiosta.

4. Se motivoi sinua olemaan parempi ongelmanratkaisija

Pelit, joissa on avoimia maailmoja, tehtäviä ja useita tasoja, on rakennettu kuin hankalia arvoituksia, joiden ratkaisemiseen pelaajat käyttävät tunteja. Joskus vastaus muuttuu sen mukaan, mitä pelissä tehdään. Kyky ajatella nopeasti jaloillaan ja suunnitella tehokkaita strategioita fantastisessa ympäristössä on siirrettävissä reaalimaailmaan. Vuonna 2013 julkaistussa pitkittäistutkimuksessa havaittiin, että strategiapelejä pelanneiden lasten ongelmanratkaisutaidot ja arvosanat paranivat seuraavana kouluvuonna.

5. Voit olla myös fyysisesti aktiivisempi

Nykyään suurimpaan osaan suosituimmista konsoleista sisältyy teknologia, joka kannustaa pelaajia nousemaan ylös ja liikkumaan videopelejä pelatessaan. Virtuaalitodellisuuspelit astuvat pian uuteen aikakauteen. Mobiililaitteiden pelisuunnittelijat ovat alkaneet sisällyttää peliin reaalimaailman tilaelementtejä ja kannustaa pelaajia liikkumaan, jotta he voisivat edetä virtuaalimaailmassa.

6. Se voi parantaa näkökykyäsi

Videopelien pelaaminen voi parantaa näköä, mutta vain jos et tuijota näyttöä kymmenen tuntia tai pelaa kahden metrin päästä. Kymmenen miespuolista ei-pelaajaa kilpaili 30 tuntia kestäneessä harjoituksessa kymmentä muuta ei-pelaajaa vastaan sarjassa ensimmäisen persoonan toimintapelejä. Toimintaan osallistuneet oppilaat raportoivat parantuneesta kyvystä erottaa yksittäisiä esineitä ahtaissa ympäristöissä. Tämän seurauksena heidän mielensä ehdollistui keskittymään yhä pienempiin yksityiskohtiin, mikä osoittautui ratkaisevaksi jokaisessa pelissä.

7. Maltillinen pelaaminen parantaa mielenterveyttä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tiettyjen videopelien pelaaminen voi parantaa mielialaa ja sykettä, jotka molemmat ovat stressin lievittämisen indikaattoreita. Videopelejä on hyödynnetty terapiassa jo yli vuosikymmenen ajan, koska videopelien ja stressin välillä on havaittu yhteys (ei kausaalisuutta).

8. Hauska tapa oppia

Lähes mitä tahansa pintaa voidaan käyttää pelikonsolina. Ohjelmoijat näkivät jo varhain videopelien mahdollisuudet opettaa akateemisia aineita, kuten lukemista ja laskemista. Nykyään voit pelata pelejä, jotka opettavat sinulle maailmanhistoriaa, ruoanlaittoa, politiikkaa, kemiaa, arkkitehtuuria ja jopa aiheita, joista et olisi oppinut koulussa.

9. Inspiroi sinua olemaan sinnikkäämpi kaikilla elämäsi osa-alueilla.

Videopeleissä joko onnistut tehtävässä tai epäonnistut surkeasti ja joudut yrittämään uudelleen. Tämä on saanut jotkut kasvattajat päättelemään, että videopelien pelaaminen on oppilaille hyvä tapa rakentaa itseluottamusta, saada heidät liikkumaan kohti tavoitteitaan ja kasvattaa heitä näkemään epäonnistumiset pikemminkin ponnahduslautoina kuin päätepisteinä.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että Xboxin ja muiden videopelien pelaamisesta voi saada monia hyviä asioita irti. Kun pelaat videopelejä huviksesi, sinulla on mahdollisuus parantaa monia henkisiä taitojasi. Ja jos pelaat videopelejä tosissasi ja otat ne vakavasti, voit jopa tehdä niistä uran, kuten esimerkiksi osoitteessa https://casinoreviewers.com/fi/

Tämä pätee erityisesti niihin, joilla on kärsivällisyyttä oppia kaikki maailman vinkit ja niksit. Halusitpa sitten kehittää videopelitaitojasi, kehittää uuden harrastuksen tai ansaita elantosi videopelien ammattilaisena, totuus on, että voit ansaita hyvät tulot useilla eri tavoilla. 

Kysymys on vain siitä, millaisia videopelitaitoja haluat oppia ja kuinka paljon aikaa haluat käyttää siihen.

Blaster280

Vanhanliiton pelaaja ja Sci-Fi elokuvien ja tv-sarjojen suurkuluttaja.