Artikkeli

Vuoden parhaat pelicomebackit 2021

Vuosi 2021 oli pelien kannata monella tapaa varsin antoisa. Uusia ja mielenkiintoisia pelejä oli riittämiin ja innokkaalle pelaajalle riitti pelattavaa ympäri vuoden. Keväällä suurta huomiota herättänyt Resident Evil Village oli pitkään parrasvaloissa ja myös vuoden loppupuolelle osuneet Halo Infinite ja tutut nimet Forza Horizon 5 ja Far Cry 6 jaksoivat kiinnostaa. Vuoteen mahtui myös vanhojen tuttujen pelien ja pelisarjojen remasterointeja ja uudelleenjulkaisuja, jotka toivat myös nostalgiannälkäisille pelaajille positiivisia yllätyksiä ja iloa kuin Rizk kampanjakoodi konsanaan.

Mass Effect Legendary Edition

Pitkään on jo tuntunut siltä, että Mass Effect sarja on vain haalea versio entisaikojen loisteliaasta itsestään. Kaikki varmasti muistavat fiaskon, joka kulki nimellä Mass Effect Andromeda, (tässä arvostelu) joka saattoi pelisarjan jopa naurunalaiseksi. Kuitenkin pelin fanit ovat varmasti sisimmissään toivonut jonkinlaista uudelleentulemista ja niin tapahtuikin viimein tänä vuonna! Pelimaailma otti Legendary Editionin varsin positiivisesti vastaan ja arvostelusivutkin hehkuttivat sitä. Peli piti lähes kaiken alkuperäisen pelin elementit samankaltaisina ja keskittyi lähinnä graafisiin ja suorituskykyyn vaikuttaviin parannuksiin. Ja hyvä niin! Mass Effect Legendary Edition toi vanhan klassikon takaisin uudella ulkokuorella ja peliä oli nautinnollista pelata!

Alan Wake Remastered

11-vuotta alkuperäisen julkaisun jälkeen saatiin pöytään taas suomalaista peliherkkua. Peli päivitettiin modernin pelaajan vaatimuksia vastaavaan 4k-resoluutioon. Remedy Entertainment vältti myös paljolti turhaa venkslaamista teknisen puolen kanssa, sillä alkuperäisen version pelattavuus ja tarina haluttiin varmasti pitää pitkälti samana. Pakettiin kuuluu myös kaikki julkaistut DLC:t. Alan Wake Remastered on makeaa mannaa nostalgiannälkäisille ja suomalaisen pelikehityksen ystäville, ja tuo virkistävän tuulahduksen menneisyydestä!

NieR Replicant Ver. 1.22474487139

Länsimaalaisittain NieR-sarja oli ennen vuotta 2017 hyvinkin tuntematon tai ainakin mielipiteitä jakava ilmestys. Ainut julkaisu, joka täälläpäin oli saatavilla, ilmestyi saataville 2010 ja monille tarina oli mieluisa mutta gameplay-elementit jakoivat mielipiteitä. Vuonna 2017 ilmestynyt NieR Automata nousi kuitenkin suuren yleisön suosioon ja sai läpi kentän positiivisia arvosteluita (tässä PushSquaren arvostelu). NieR Replicant Ver. 1.22474487139on onnistunut uudelleenjulkaisu alkuperäisen pelin japanilaisesta versiosta ja muistuttaa pelaajia siitä, miten ihanan outo tämä rakastettu pelisarja onkaan.

Yakuza Remastered Collection

Playstation 3 valtakauden ajoilta on monelle eittämättä jäänyt hyviä muistoja Yakuza-peleistä. Nyt Xboxille julkaistuun kokoelman sisältyy sarjan osat 3,4 ja 5. Nykyaikainen tekniikka on hionut latausajat lyhyiksi, suorituskyvyn tappiin ja vanhat kunnon katutappelut sekä bossfightit jaksavat entiseen tapaan pitää pelaamisen erittäin viihdyttävänä. Remasterointi pysyy varsin pinnallisena, eikä keskeisiin elementteihin ole juuri menty tekemään muutoksia. Kokoelmaan on saatu lisättyä myös alkuperäisistä peleistä poistettua sisältöä, joten myös sarjan veteraaneille riittää uutta koettavaa.

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Nyt sukelletaan jo kauas esihistorian syövereihin (ainakin jos nykynuorisolta kysytään). 15 vuoden takaisten pelien remasterointi on jakanut mielipiteitä, mutta tämä kolahti itselleni kyllä oikein mieluisasti. Pelit on päivitetty Switchin standardien mukaisiksi ja niihin on lisätty muutamia moderneja ominaisuuksia kuten EXP-jakaminen ja hahmon kustomointi. Näiden lisäksi varsinaiset uudistukset jäävät kuitenkin varsin pinnallisiksi joka voi Sword and Shield -peleihin tottuneille tuottaa hienoisen pettymyksen. Alkuperäisten pelien ystävät ovat kuitenkin taatusti mielissään.

No niin, siinäpä tuli sitten lueteltua muutama comeback tarina / remasterointi joista kuluneena vuonna on päästy nauttimaan. Vuosi oli remasterointien osalta varsin antoisa ja itseni kaltaiselle nostalgikolle positiivinen kokemus. Toivottavasti tulevaisuudessakin päästään nauttimaan vanhojen klassikoiden päivityksistä nykyaikaan. Katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan!

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..