Artikkeli

Top 5 tulevaa indie-peliä vuodelle 2023

Vuoden 2023 pelijulkaisujen kalenteri on vaikuttavan näköinen ja tuloillaan on paljon erilaisia pelejä eri kategorioissa. Niin tärkeitä kuin suuret maailmanluokan pelit ovatkin, ei meidän tulisi kuitenkaan unohtaa myöskään indie-pelien julkaisuja.

Indie-pelit eivät ikinä saa samanlaista mediahuomiota, kuin vaikkapa uuden FIFA:n tai jonkin hiljattain julkaistu nettikasino. Tietoa parhaista uusista indie-peleistä onkin toisinaan hieman vaikea löytää. Otimmekin asiaksemme löytää parhaat nettipelit indie-pelien kategoriassa.

Tutustuimme uutuusjulkaisuihin tarkasti ja valitsimme ne pelit, joita meidän lukijoidemme kannattaa ehdottomasti kokeilla! Lue tämä postaus ja tiedät mitä odottaa vuoden 2023 pelijulkaisuilta!

 

Kuumimmat indie-pelit vuodelle 2023

Indie-pelit ovat pelejä, jotka on luotu ilman suuria kaupallisia studioita. Peleillä on usein yksi kehittäjä tai vain pieni kehitystiimi. Ne ovatkin usein innovatiivisia ja valtavirrasta poikkeavia.

Pelistudiot panevat parastaan ja parhaat nettipelit vuodelle 2023 ovat jo melkein valmiita. Parhaiden indie-pelien kategoriaan kuuluu pelejä eri teemoilla ja eri teknologioilla toteutettuina. Osa peleistä on tulossa ainoastaan konsolille, mutta suuri osa peleistä on pelattavissa myös mobiililaitteella tai tietokoneella. Lue tämä indie-pelien listaus ja aloita julkaisupäivän odottaminen jo tänään!

Vuonna 2023 tulossa olevia indie-pelejä:

Valheim; Iron Gate Studion peli, joka on tehty konsolipelaamiseen. Varmaa julkistuspäivää ei ole vielä tiedossa, mutta se tiedetään varmasti, että peli on  viikinkiteemainen.

Sea of Stars; Sabotage Studion peli, joka on tehty pikseligrafiikkatekniikalla. Kyseessä on seikkailupeli, jossa on pääjuoni, mutta joka tarjoaa avoimen maailman, jossa voi myös tehdä paljon muuta.

Broken Roads; Drop Bear Bytesin peli, joka tarjoaa seikkailullista pelaamista. RPG sijoittuu Australiaan ja sitä pelatessa voi seurata juonta, joka vie taisteluihin, tutkimusmatkoille ja tarjoaa lisäksi filosofisia ulottuvuuksia päätöksenteon muodossa.

Hexarchy; Main Tank Softwaren peli, jota pelataan korteilla. Se on sivilisaatiopeli, jossa pelataan kartalla ja jossa kortit määrittävät pelin suunnan. Pieneen karttaan on saatu paljon eri ulottuvuuksia ja peli tarjoaakin jännittävää strategiapelaamista.

Bomb Rush Cyberfunk; Team Reptilen peli, joka julkaistaan kesällä 2023. Pelin piti nähdä päivänvalo jo aiemmin, mutta sen julkaisu viivästyi. Se on Jet Setin kaltainen peli, joka yhdistelee nopeatempoista pelaamista ja futuristisen maailman.

Paleo Pines; Italic Pigin peli, jonka teemana on dinosaurukset. Pelissä pidetään dinosaurustilaa ja hoidetaan eläimiä. Dinosaurusten kanssa voi ystävystyä ja suhteiden luominen ja uusien dinosaurusten löytäminen onkin tärkeässä osassa pelissä. Julkaisu näkee päivänvalon todennäköisesti vuoden loppupuolella.

Nine Sols; RedCandleGamesin uutuuspeli on kauhua ja korkealaatuisia visuaalisia elementtejä yhdistelevä peli, josta on saatavilla jo demo. Pelin tarkkaa julkaisuajankohtaa ei vielä tiedetä.

Manor Lords; Slavic Magicin ja Hooded Horsen peli, joka sijoittuu kartanoiden aikaan. Pelissä on suuri maailma, johon pelaaja pääsee tutustumaan vuoden 2023 uutuusjulkaisun myötä.

Cassette Beasts; Raw Furyn pikseliteknologiaa käyttävä uutuus, jossa pokemonia muistuttavat hahmot seikkailevat. Retro-teemainen peli sopii mukavaan pelailuun ja sitä voi jo kokeilla demona.

She Dreams Elsewhere; Studio Zeveren RPG-peli, joka on saanut inspiraationsa EarthBound -sarjasta. Hyvin retron oloinen peli tarjoaa elektronista musiikkia ja pelillä on kaikki mahdollisuudet päätyä jopa legendaaristen indie-pelien listalle!

Miksi valita indie-peli?

Indie-pelit poikkeavat usein valtavirrasta, sillä ne on luotu rakkaudesta lajiin. Indie-pelien tarkoitus ei useinkaan ole miellyttää suurta yleisöä, joten indie-pelin valitsemalla ja oikeaan kohderyhmään kuulumalla saatat löytää hyvin tehdyn ja ainutlaatuisen pelin, joka ei kuitenkaan häviä laadussa yhtään muillekaan peleille.

Mikäli siis pidät pelaamisesta, on indie-peli hyvä keino päästä käsiksi sellaisiin peleihin, jotka saavat hieman vähemmän mediahuomiota. Pelaaminen on järkevää myös muuten, sillä se on äärimmäisen kehittävä harrastus. Voimmekin suositella pelaamista kaikille lapsille ja aikuisille.

Lapsille pelit opettavat sosiaalisia taitoja, englantia, koordinaatiokykyä ja stressinhallintaa. Aikuiselle pelit toimivat irtiottona arkeen, sillä hyvän pelin seurassa viihtyy pitkäänkin. Pelaaminen onkin hyvä keino unohtaa aikuisten ongelmat ja kuvitella hetken aikaa itsensä johonkin aivan muualle.

Olipa valintasi sitten jokin tämän postauksen indie-peleistä tai vaikkapa jokin aivan muu peli, on pelaamisen aloittaminen tai harrastuksen elvyttäminen hyvin järkevää. Valitse siis mieluinen peli ja pelitapa, aloita pelaaminen ja ota irtiotto arjesta jo tänään!

Blaster280

Vanhanliiton pelaaja ja Sci-Fi elokuvien ja tv-sarjojen suurkuluttaja.