Artikkeli

The Sims -pelisarja on vihdoin saamassa jatkoa

Rakastetusta The Sims -simulaatiopelistä on tekeillä odotetusti uusi versio, josta on tihkunut jo jonkin verran tietoa julkisuuteen. Kehitysprosessi tämän luokan pelillä on pitkä, joten odotettavasti pelin julkaisua ennen ehtii kulua varmasti vielä tovi jos toinenkin. Nykymarkkinoilla pelejä kehitellään ylipäätään jatkuvalla syötöllä, ja esimerkiksi uudet MGA-kasinot tuovat tarjolle uusia kolikkopelejä liukuhihnalta, kun taas enemmän kehitystyötä vaativia videopelejä julkaistaan markkinoille huomattavasti harvemmin.

The Sims -pelistä on tähän mennessä julkaistu neljä versiota, joista ensimmäinen julkaistiin jo vuonna 2000. Seuraava peli, The Sims 2, ilmestyi neljä vuotta myöhemmin vuonna 2004, ja The Sims 3 -peliä saatiin odotella tämän jälkeen viisi vuotta ilmestymispäivän ollessa Euroopassa 5. kesäkuuta 2009. Viiden vuoden sykli toistui myös, kun vuonna 2014 pelattavaksi tuli pelin viimeisin versio The Sims 4.

The Sims -pelin takana on myös SinCity-pelisarjan sekä Spore- ja Darkspore-pelien kehittäjä Maxis, sekä The Sims Studio. Pelien julkaisualustana toimii Electronic Arts, joka tunnetaan paremmin nimellä EA. Kiteytetysti The Sims on genreltään simulaatiopeli, jossa luodaan omia hahmoja (simejä), joiden perustarpeista huolehditaan, ja joille muun muassa voidaan rakentaa taloja. Lisäksi The Sims -peleissä on erilaisia lisäosia, jotka tuovat uusia ulottuvuuksia peruspeliin.

Mitä tiedämme tähän mennessä The Sims 5 -pelistä?

Uutisia pelin tulevasta uudesta versiosta tihkui pelaajien tietoon vihdoin 18.10.2022, kun pelin kehittäjä Maxis ilmoitti uuden version olevan tulossa. Uutta versiota pelistä ollaankin saatu odotella poikkeuksellisen kauan, ja itse pelin julkaisupäivää ei ole vielä edes paljastettu. Näillä näkymin vaikuttaa siltä, että todennäköinen julkaisuvuosi voisi olla vasta 2025.

Tulevasta The Sims -pelistä ei toistaiseksi ole virallisesti käytetty nimeä The Sims 5, vaan peliprojekti kantaa nimeä Project Rene. Odotettavissa kuitenkin on, että nimi tulee edellisten pelien jatkumona olemaan The Sims 5. Kyseessä tulee olemaan kuvailujen mukaan uuden sukupolven peli, jossa pelata voi useiden eri alustojen välillä.

Aiemmat The Sims -pelit ovat olleet pelattavissa PC:llä ja Macilla, mutta uuden version on vihjailtu ulottuvan myös mobiiliin, mikä mahdollistaisi pelin pelaamisen missä tahansa. Tämä onkin odotettu muutos, sillä pelaaminen ylipäätään keskittyy yhä enemmän kännyköiden ruuduille.

Peliin on suunnitteilla myös aivan uudenlainen sosiaalinen aspekti, kun pelaaminen mahdollistetaan myös kavereiden kanssa. Project Renen peliohjaaja Grant Rodiek paljasti Behind The Sims -striimissä, että peliä voi pelata sekä yksin että moninpelinä. Hän kuitenkin lisäsi myös, että peliä voi edelleen halutessaan pelata täysin yksin.

Päivitykset ovat tuoneet The Sims -peliin enemmän monimuotoisuutta

Pelin toistaiseksi uusimpaan versioon, The Sims 4:ään on peruspelin lisäksi julkaistu jo kymmenen lisäosaa. Pelissä on haluttu kiinnittää entistä enemmän huomiota inklusiivisuuteen ja monimuotoisuuteen, joten kehitystä tällä saralla on oletettavasti nähtävissä myös The Sims 5 -versiossa. The Sims 4 -pelin päivityksissä on tuotu tarjolle esimerkiksi mukautetut pronominit, aseksuaalit ja aromanttiset simit, sekä eri etnisyyksiä edustavia piirteitä.

Päivitysten myötä peliin on tuotu myös eri kulttuureja edustavia vaatteita ja rakennustarvikkeita. Lisäksi pelin ruokavalikoimaa on laajennettu palvelemaan yhä useampaa kulttuuria. Eri kulttuurit on tuotu ylipäätään näkyvämmiksi myös pelin katukuvassa sekä itse simien, että esimerkiksi pelissä nähtävien festivaalien kautta.

Pelin kehittäjät ovat kuulleet eri alojen asiantuntijoita luodakseen pelistä mahdollisimman monimuotoisen. Esimerkiksi The Sims 4 Teinivuodet -version päivitystä varten kuultiin neurokirjavien innoittamia tarinoita, kun peliin tuotiin uudeksi luonteenpiirteeksi sosiaalisesti kankea. Kaikki muutokset ja kehityskohteet pelissä lupailevat hyvää myös tulevan The Sims 5 -pelin kannalta.

Blaster280

Vanhanliiton pelaaja ja Sci-Fi elokuvien ja tv-sarjojen suurkuluttaja.