Artikkeli

Tässä parhaat pelit lomalle – 5 erinomaista vaihtoehtoa

Moni viettää joulun sekä uuden vuoden ympärillä lomia, joten pelaamiseenkin jää monella silloin enemmän aikaa. Mikä olisikaan parempi tapa viettää lomia, kuin hyvien pelien seurassa ja kokeilla vaikkapa joululahjaksi saatua peliä tai aivan uutta tuttavuutta. Kokosimme 5 erinomaista vaihtoehtoa, joiden seurassa vierähtää tovi jos toinenkin helposti.

Ghost of Tsushima: Directors Cut (PS4, PS5)

Ghost of Tsushima on yksi niistä peleistä, johon Playstation-omistajan kannattaa ehdottomasti tutustua. Peli sijoittuu Japaniin Tsushiman saarelle, jonne mongolit ovat hyökänneet. Samurain on tarkoitus puolustaa saarta valloittajia vastaan, vaikka sitten samuraisääntöjä rikkomalla. Tsushiman saari on vapaasti pelaajan tutkittavissa ja pelaaja voi seurata vain päätarinaa tai suorittaa lisätehtäviä, jotka on toteutettu hyvin, eli mitään turhaa juoksentelua paikasta toiseen ei ole luvassa.Vaikka pelissä voi käydä näyttäviä taisteluita samuraina, voi pelaaja valita myös  toisenlaisen  tien eli salamurhata vastustajansa yksitellen. Tässä siis ensimmäinen ehdotuksemme joulunajan lomien viettoon.

Psychonauts 2 (PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac)

Psychonautsin ensimmäinen osa ilmestyi jo vuonna 2005 meitä viihdyttämään. On siis vierähtänyt melkoisesti aikaa, että peli sai jatko-osansa. Odotus kuitenkin kannatti sillä Psychonauts 2 on yksi 2021 vuoden viihdyttämmistä peleistä. Peli jatkaa suoraan siitä, mihin ensimmäisessä osassa jäätiin. Hauskaa ajanvietettä lomille tarjoavat myös erilaiset netissä toimivat pelisivustot, voitkin kurkistaa tältä sivustolta kaikki tämän hetken parhaat pelisivustot. Pelaaja ohjaa nuorta sirkuksesta karannutta akrobaattia. Kykyjensä ansiosta hän on päässyt osaksi Psychonautseja, joiden tarkoituksena on suojella maailmaa pahalt. Mikä kuulostaisikaan hauskemmalta lomapäivien vietolta?

Metroid Dread (Nintendo Switch)

Metroid Dread jatkaa Metroid-pelisarjaa, joka sai alkunsa jo 1980-luvun lopulla. Dread on jatko-osa Metroid Fusionille ja se tarjoaa perinteistä tasohyppelyä höystettynä seikkailulla.  Tässä pelissä seikkaillaan palkkionmetsästäjä saappaissa ZDR-planeetalla. Tehtävänä on tuhota loinen, mutta pian pelaaja törmää robotteihin, jonka alkuperäinen tarkoitus on ollut sama. Sitten pelaajan pitääkin alkaa pakoilemaan näitä kyseisiä robotteja, joka tuo aivan oman twistin tähän peliin.

Call of Duty: Vanguard (PS4, PS5, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Call of Duty -pelisarjan uusimmassa tulokkaassa palataan toisen maailmansodan taistelutantereille. Aiempia pelejä pelannut tuntee olonsa heti kotoisaksi. Mitään yllättävää ei oikeastaan ole tarjolla, mutta toisaalta se ei ole mitenkään huono asia. Samaa vanhaa tuttua ja turvallista, hyväksi todettua laatua siis on tarjolla taas jälleen kerran. Joten jos olet aikaisemminkin pitänyt Call of Duty- pelistä, tulet myös pitämään tästä kyseisestä uusimmasta versiosta.

Forza Horizon 5 (Xbox One, Xbox Series X/S, PC) Forza Horizon 5 on yksi näyttävimmistä ajopeleistä ja se on parhaimmista Xbox Series X:lle julkaisuista peleistä. Se tarjoaa todella paljon tekemistä erilaisten kisojen muodossa, mutta toinen toistaan kauniimmalla paikoilla ajelu on jo itsestään hieno pelikokemus.  Autoja on tarjolla yli 500 aina vanhemmista klassikkoautoista uusiin superautoihin. Autoja voi ostaa, mutta niitä myös avautuu haasteita suorittamalla sekä Wheelspin-onnenpyörää pyörittämällä. Näiden viiden pelin pyörteissä lomapäivät ovat varmasti viihdyttäviä sekä hyvin vietettyjä

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..