Artikkeli

eSports – parhaat alustat striimata omaa pelaamista

eSports on kasvanut suosituksi harrastukseksi Suomessa ja maailmalla. Tietokonepelaaminen on ollut suosittua jo 1980-luvulta lähtien, mutta kilpailu siinä käynnistyi toden teolla vasta 2000-luvulla. Internetin mukaan tulo vauhditti myös eSportsin suosiota.

Moni striimaa nykyisin omaa pelaamistaan nettiin ja monen huippupelaajan striimit saavat myös valtavasti katselukertoja. Suosituilla pelaajilla voi olla satoja tuhansia tilaajia ja heidän videonsa voivat saavat miljoonia katselukertoja. Myös moni tietokonepelien harrastaja ja tuleva tähti harkitsee parhaillaan striimaamisen aloittamista, ja nykyisin tarjolla onkin jo useita laadukkaita alustoja tätä varten.

eSports-turnausten suoratoisto ja vedonlyönti

eSports-turnausten striimit keräävät valtavasti katsojia maailmanlaajuisesti. Myös suomalaiset lajista kiinnostuneet heräävät vaikka keskellä yöllä katsoakseen turnausten pelejä. eSportsin suosiota on kasvattanut myös siihen liittyvä vedonlyönti. Esimerkiksi osoitteesta https://www.mobilebet.com/fi/sportsbook löytyy muiden urheilulajien kohteiden lisäksi myös valtava valikoima kohteita kaikkiin suurimpiin ja suosituimpiin eSports-turnauksiin.

Turnausten pelejä voi usein seurata Twitchin kautta, mutta myöskään muut alustat eivät ole enää poikkeuksellisia. Moni vedonlyöjä seuraakin veikkaamisen jälkeen pelin kehitystä Twitchin tai muun palvelun kautta. Tällä tavoin eSports ja vedonlyönti toimivatkin käsi kädessä kuten vedonlyönti toimii yhteistyössä muidenkin urheilulajien kanssa.

Twitch on markkinajohtaja

Twitch on tällä hetkellä suosituin pelien suoratoistoalusta, jolla on miljoonia aktiivisia käyttäjiä. Se on myös yksi helpoimmista alustoista käyttää, mikä on yksi syy sen suosioon. Voit aloittaa suoratoiston Twitchissä hyvin nopeasti. Twitch:in vetovoima on suurta, ja se houkuttelee kaikenikäisiä katsojia. Se on myös yksi suosituimmista alustoista eSports-kilpailujen suoratoistoon.

Twitch tulomalli perustuu mainoksiin, tilauksiin ja katsojien lahjoituksiin. Kaksi jälkimmäistä ovat striimaajille tärkeimpiä, sillä ne tuottavat eniten tuloja. Tuloja ei kannata aluksi kuitenkaan miettiä, ellet ole jo iso nimi alalla. Myös sponsorirahat muodostavat eSports-pelaajille taloudellista turvaa.

Youtube tarjoaa erilaisia etuja

Toinen suosittu vaihtoehto on YouTube. YouTuben avulla voit suoratoistaa pelaamistasi, ja se tarjoaa myös chat-ikkunan, jotta katsojat voivat olla vuorovaikutuksessa kanssasi. YouTube on loistava vaihtoehto, jos haluat luoda seuraajia YouTubeen. Sitä on myös helppo käyttää, ja voit aloittaa suoratoiston nopeasti.

Youtube on maailman suosituin videopalvelu, joten sitä kautta voit tavoittaa helposti myös sellaisia katsojia, jotka eivät normaalisti katsele pelivideoita. Youtubessa pelivideot ovat usein leikattuja ja editoituja, mutta myös suoratoistaminen on suosittua. Youtube on myös hyvin stabiili alusta ja on hyvin harvinaista, että palvelu esimerkiksi kaatuisi.

Facebook 

Facebook on myös vaihtoehtoinen alusta striimaamiselle ja sen suosio onkin kasvanut viime vuosina. Facebook-pelaamisen avulla voit suoratoistaa pelaamistasi ja olla vuorovaikutuksessa katsojien kanssa chat-ikkunan kautta. Facebook on loistava vaihtoehto, jos haluat rakentaa yhteisön pelaamisesi ympärille. Voit myös käyttää Facebookia mainostamaan striimejäsi ja tavoittamaan uusia katsojia.

Blaster280

Vanhanliiton pelaaja ja Sci-Fi elokuvien ja tv-sarjojen suurkuluttaja.