Nuorimmat e-urheilijat, joita kannattaa pitää silmällä

E-urheilu nauttii kulta-ajasta tällä hetkellä, kun miljoonat katsojat katsovat maailmanlaajuisia turnauksia ja pelaajille jaetaan monien miljoonien edestä palkintorahoja. Monet uskomattoman lahjakkaat ja todella nuoret pelaajat ovat nousseet e-urheilijoiden kärkeen. 

Katsotaanpa viisi parasta nuorinta eSports-pelaajaa, jotka ovat auttaneet mullistamaan e-urheilua. Nämä pelaajat voivat toimia inspiraationa monelle nuorelle pelaajalle. Moni suomalainenkin pelaaja on aloittanut nuorena. Esimerkiksi Miika Kemppi, joka Ilta-Sanomien mukaan aloitti pelaamisen 17-vuotiaana.

Benedict ”MrKCool” Ward, 14 vuotta

Huhtikuussa 2016 Wardista tuli yksi kaikkien aikojen nuorimmista eSports-ammattilaisista, joka on päässyt mukaan ammattimaiseen joukkueeseen. Ihmelapsi allekirjoitti sopimuksen Mouseportsille. Tiimiin kuuluu monia huippunimiä, kuten Orkan “UpFyr” Bolat, Deniz ”nettetoilette” Heinzelmann ja Alican “GreatkhALI” Uzum.

Ward oli ansainnut maineensa Vainglory-eliitin pelaajana. Keskeisenä osana tätä joukkuetta hän voitti Vainglory Master -sarjan ja sijoittui kolmanneksi Euroopan Winter-live-mestaruuskilpailuissa. Sopimuksen aikaan Wardin kerrottiin sanoneen: ”Olemme nousseet Vaingloryn huipulle mahtavien pelaajien ryhmän kanssa ja olen ylpeä voidessani olla heidän mukana.

Ward on sittemmin ansainnut 2083 dollaria uravoitoissaan ja äskettäin sinetöinyt voiton VGL Challenger -sarjan Euroopassa keväällä 2017. Ei huono tuotto lapselle, joka on vain tarpeeksi vanha katsomaan piirrettyjä. Kiinnostaako sinuakin nettipelaaminen? Yksi hyvä nettikasino on Viking Slots – pääset siellä mukavasti nettipelaamisen makuun.

Anathan ”Ana” Pham, 17 vuotta

Pham on yksi eSports-historian nuorimmista pelaajista, jotka ovat päässeet alle 18-vuotiaiden eSports-pelaajien korkeimpien tienaavien top 100 -listan joukkoon.

Vain 17-vuotiaana tämä australialainen pelaaja on saanut loistavan maineen Dota 2:sta. Ammattimaisesta pelistään hän on saanut 704 739 dollaria yhteensä 15 turnauksesta. Ensimmäinen palkintovoitto hänelle tuli vuonna 2016, kun hän oli vain 16-vuotias.

Tällä nuorella eSports-ammattilaisella on jo useita upeita voittoja ansioluettelossaan: Boston Major 2016, NEA Beijing 2016 (Dota 2), Kiev Major 2017, Elimination Mode 2.0 ja Elimination Mode 3.0 ovat kaikki viimeisimpiä menestyksiä Phamille. Kilpailu The International 2017 -kilpailussa Team OG:n kanssa oli myös uran kohokohta nuorelle, jolla on selvästi vielä paljon aikaa urallaan kehittyä yhdeksi maailman parhaimmaksi pelaajaksi. Laji kasvaa voimakkaasti ja arvioiden mukaan e-urheilumarkkina kasvoi viime vuonna yli 20 prosenttia vuoteen 2018 verrattuna.

Cuyler “Huke” Garland, 17 vuotta

Tämä ammattimainen Halo-pelaaja ei ehkä ole tarpeeksi vanha edes yliopistoon, mutta hän on silti jo onnistunut keräämään 201 257 dollarin tulot eSports-pelaamisesta. 

Hänen uransa on ollut aktiivinen vuodesta 2014 ja hän on osallistunut tähän mennessä 48 turnaukseen. Huken suurin yksittäinen voitto tuli vuonna 2016, kun hän voitti 62 500 dollaria Halon maailmanmestaruuskilpailussa Halo 5: Guardians -sarjasta.

Garlandin on myös tiedetty osallistuvan Call of Duty: Advanced Warfare -turnauksiin, joten monipuolisuus on myös yksi hänen hienoimmista ominaisuuksistaan. Red Bullin haastattelussa Garland ilmaisi turhautuneisuutensa siitä, ettei hän ollut kelvollinen kilpailemaan joillakin turnauksilla tuolloin ikänsä vuoksi.

Leonardo “MKLeo” Perez, 16 vuotta

Muistatko, mitä teit 16-vuotiaana? No, lyömme vetoa siitä, ettet ole tienannut silloin tuloja 47 657 dollaria, kuten meksikolainen ammattilainen Smash-pelaaja Perez. Hänellä on ollut upea ura jo nyt.  

Hänellä ei ehkä ole vielä paljon merkittäviä ansioita ansioluettelossaan, mutta hän kerää nämä turnausten ensimmäisen sijan palkinnot nopeasti ja tasaisesti. Hänen suurin voittonsa oli 20 000 dollaria GameTyrant Expo 2017 -messuilla. Hän on kuitenkin lisännyt sitä 17 muulla turnausvoitolla. Voittamisesta on tullut tapana tälle nuorelle.

David “Deevo” Morrow, 17 vuotta

Rocket League on kaukana tunnetuimmista eSports-peleistä, mutta se ei ole estänyt 17-vuotiasta Morrowaa luomasta itselleen uraa eSportsissa. Tämä brittiläinen ammattilainen on tähän mennessä ansainnut 37 850 dollaria ja on veteraani RLCS-kauden finaaleissa joka vuosi. 17 ja veteraani – tämä saa sinut nauramaan ja itkemää yhtä aikaa. 

Hänen suurin yksittäinen palkintovoittonsa oli ensimmäinen sija RLCS: n kauden 3 finaaleissa vuonna 2017, jolloin hän vei kotiin 18333 dollaria. Vaikka Morrow on vasta tarpeeksi vanha oppiakseen ajamaan autoa Isossa-Britanniassa, hän sijoittuu 50 eniten ansaitsevaan brittiläiseen eSports-pelaajan listalle.

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..

WordPress Lightbox Plugin