Artikkeli

Miten uuden sukupolven konsolit ovat mullistaneet pelimaailmaa vuonna 2021?

Pelien alati kehittyvät markkinat tarjoavat vuosi vuoden perään uusia innovaatioita niin pelien, laitteiden kuin myös teknologian saralla. Peliteknologia kehittyy jatkuvasti ja tämä mahdollistaa entistä realistisempien, tyylikkäämpien sekä laadukkaampien tuotosten kehittelyn.

Myös erilaisten pelikonsolien toiminnot paranevat ja monipuolistuvat teknologian innovatiivisten mullistusten myötä. Uuden sukupolven pelikonsoleista onkin kuhistu jo pitkään, mutta miten nämä ovat mullistaneet pelimaailmaa kuluneen vuoden aikana? Millaisia trendejä on nähty ja mitä on vielä odotettavissa? Tähän aiheeseen paneudumme tänään tarkemmin.

Uuden sukupolven pelikonsolit

Pelikonsolien valmistajat käyvät kovaa kilpailua näillä alati kehittyvillä markkinoilla. Iso osa pelaamisesta tapahtuu ymmärrettävästi tietokoneella tai mobiililaitteilla, mutta myös perinteiset pelikonsolit ovat edelleen vahvasti mukana kuvioissa. Sony ja Microsoft ovat suurimmat konsolien tuottajat, jotka ovat jo vuosia tuoneet markkinoille yhä kehittyneempiä versioita Playstationista ja Xboxista. Näiden kahden tehopakkauksen lisäksi Nintendo on pitänyt pintansa pelikonsolien tarjoajana esimerkiksi muutama vuosi sitten julkaistun Nintendo Switchin avulla, joka nauttii valtavaa suosiota vielä tänäkin päivänä.

Vuoden 2021 kuumimmat uutuus konsolit ovat kuitenkin ehdottomasti olleet PS5 ja Xbox Series X, joista molemmat näkivät päivänvalon vasta kuluneen vuoden loppupuoliskolla. Niiden suosio on ollut valtaisa jo ennakkokysyntää myöten, sillä molemmat laitteet myivät loppuun lukuisissa kaupoissa jo ennen julkaisupäiväänsä. Tämä ei suinkaan ole mikään ihme, sillä nämä uuden sukupolven konsolit ovat vieneet pelaamisen aivan uudelle tasolle. Niiden parissa päästään nauttimaan muun muassa nopeammista latausajoista, laadukkaammista grafiikoista sekä sulavammasta käyttöliittymästä. Seuraavaksi otamme kummankin laitteen hieman lähempään tarkasteluun.

PS5

Sonyn PlayStation 5 on uuden sukupolven pelikonsoli, joka tarjoaa supernopeat latausajat ja innovatiivisen käyttöliittymän, jonka parissa päästään nauttimaan myös yksinoikeudella tälle laitteelle valmistetuista peleistä. PS5 on yhteensopiva 4k-televisioiden kanssa, jonka ansiosta laitteen tarjoama kuvanlaatu on aivan huippuluokkaa.

Tuote on varustettu erittäin tehokkaalla näytönohjaimella sekä huippunopealla NVM SSD-asemalla, joka tarjoaa aiempaa huomattavasti sulavamman pelielämyksen. Tätä aiemmin julkaistun PS4-konsolin pelit ovat yhteensopivia tämän uuden tulokkaan kanssa, jonka lisäksi markkinoille on tullut aiempaa laadukkaampia, PS5:lle suunniteltuja pelejä.

PlayStation 5 on varustettu erilaisilla toiminnoilla, joiden tarkoituksena on tehdä sen käytöstä entistä helpompaa. Valmistaja on esimerkiksi poistanut kuulokkeiden välttämättömyyden, sillä konsolin uudessa ohjaimessa on sisäänrakennettu mikrofoni. Tämä sarjan uusin tulokas on saanut niin uudet kuin myös vanhat PlayStation-käyttäjät liittymään seuraansa.

Xbox Series X

Microsoftin lanseeraama seuraavan sukupolven Xbox Series X on yhtiön vastaus PlayStation 5:lle. Suorituskyvyltään nämä laitteet eivät suuresti eroa toisistaan, mutta niiden väliltä löytyy kuitenkin muita huomattavia eroja.

Xbox Series X tarjoaa käyttäjilleen huippunopean toiminnan ja latausajat, jonka lisäksi siitä päästään nauttimaan 4k-televisioiden upean kuvanlaadun kera. Sen suoristuskyky on aivan omaa luokkaansa edeltäjiinsä verrattuna. Tämä uuden sukupolven Xbox vakuuttaa käyttäjät innovatiivisella tekniikallaan sekä moderneilla ominaisuuksillaan.

Sen käyttökokemus on huomattavasti sulavampi kuin sarjan aiempien laitteiden, mutta tällä konsolilla päästään kuitenkin pelaamaan koko Xbox-tuotannon tarjoamia pelejä. Myös pelitalojen uudet tuotokset on kehitetty tämä konsoli mielessä pitäen. Series X vie pelaamisen aivan uudelle tasolle ennennäkemättömien toimintojensa avulla.

Pelien maailma ja vuosi 2021

Vuosi 2021 on tuonut mukanaan uusia tuulahduksia pelien parissa. Oli kyseessä sitten uudet pelikonsolit, älylaitteille ladattavat pelit tai vastaavasti perinteiset tietokonepelit, nämä pelimarkkinat ovat olleet suuressa kasvussa kuluneen vuoden aikana ja niiden parissa on päästy kokemaan paljon uutta. Teknologian kehitys on tuonut muun muassa VR- ja AR-teknologiaa käyttäviä pelejä markkinoille, joiden ansiosta pelaajilla on näinä päivinä mahdollisuus pelata aiempaa realistisemmassa ympäristössä ja olla itse osana elämystä.

Myös internetin suosittujen rahapelien parissa on päästy kokemaan paljon uutta viime aikoina. Kuluneiden vuosien aikana rahapelien tarjoajat ovat kehittäneet toimintaansa yhä sulavammaksi, mahdollistaen uusia elämyksiä asiakkailleen. Pay n play kasino on yksi alan innovatiivisimmista mullistuksista mobiilipelaamisen lisäksi. Sen parissa pelaaminen hoituu salamannopeasti ilman erillisen pelitilin luomista. Tästä simppelistä pelimuodosta onkin kehittynyt todella suosittu vaihtoehto, jota yhä useammat operaattorit tarjoavat asiakkailleen.

Pelien maailma on jatkuvan kehityksen alla. Tänä vuonna olemme saaneet kokea useita uusia elämyksiä niin uutukaisten pelien, konsolien kuin myös teknologian innovaatioiden kera. Vuosi 2021 on ollut vahvaa kasvukautta pelimarkinnoilla ja on mielenkiintoista nähdä, mitä pian alkava uusi vuosi tuo tullessaan.

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..