Artikkeli

Millaiset ovat pelialan trendit vuonna 2022?

Peliala kehittyy tällä hetkellä kovaa vauhtia ja niin uusia innovaatioita kuin pelejäkin nähdään markkinoilla tiuhaan tahtiin. Vuosi 2021 oli pelialalle menestys, mutta teknologian kehittyessä ja pelaamisen suosion kasvaessa on varmaa, että pelaamisesta tulee entistäkin parempaa vuonna 2022.

Niin perinteiset pelit, suomalaiset nettikasinot kuin peleihin liittyvät innovaatiotkin ottivat massiivisia harppauksia eteenpäin, ja toisaalta mukaan on pikkuhiljaa hivuttautunut uusia juttuja, joiden ei vielä muutama vuosi sitten uskonut olevan mukana pelialan trendeissä.

Mitä vuosi 2022 tuo tullessan pelialan osalta? Siitä seuraavaksi lisää!

Top 7 parhaat pelitrendit 2022

1)   VR-pelit (Virtuaalitodellisuus)

Virtuaalitdeollisuuspelit ovat yksi viime aikojen isoimmista ja mullistavimmista keksinnöistä. VR eli virtuaalitodellisuus on siis tietokoneen avulla luotu virtuaalinen ympäristö, jossa kaikki kohtaukset, tapahtumat ja esineet tuntuvat hyvin todellisilta. Pelaaja voi itse liikkua tuossa ympäristössä ja hän todellakin elää toisessa todellisuudessa näitä pelejä pelatessa.

VR-pohjaisia pelejä oletetaankin tulevan vielä todella paljon lisää, ja samalla niitä tullaan kehittämään entistä paremmiksi ja toimivimmiksi. Parhaimpia VR-pelejä toistaiseksi ovat Half-Life: Alyx, Skyrim VR ja Resident Ecil 7: Biohazard.

2)   Sosiaalinen pelaaminen

Sosiaalisen pelaamisen suosio on ollut viime aikoina kasvussa, eikä tulevaisuudessa sen rooli tule kuin kasvamaan. Syynä tälle on se, etteivät ihmiset halua vain ja ainoastaan pelata näitä pelejä yksin kotona, vaan myös muidenkin kanssa. Vuonna 2022 sosiaalisesta pelaamisesta tulee kenties yksi isoimmista pelialan trendeistä, mikä ei missään nimessä ole huono juttu!

3)   Pilvipelaaminen

Myöskin pilvipelaamisen roolia kannattaa seurata tarkkaan vuonna 2022. Kyseinen innovaatio on tarkoitettu kaikille sellaisille pelaajille, joilta löytyy vakaa nettiyhteys ja jokin pelilaite.

Pilvipelaamisen avulla on mahdollista suoratoistaa omia suosikkipelejä netistä, jolloin pelaamaan pääsee vain muutamassa minuutissa. Pelaajan ei siis tarvitse olla lataamassa tiedostoja tai ostamassa pelejä, vaan kaikki hoituu suoratoistona.

Näitä palveluita löytyy nyt jo markkinoilta mukava määrä, ja on hyvin odotettavissa, että niitä on tulossa vain ja ainoastaan lisää. Nyt parhaimpia ovat esimerkiksi:

  • Vortex
  • Xbox Cloud Gaming
  • Playstation Now
  • GeForce

4)   Kaikki tapahtuu mobiilissa

Nykyään lähes kaikki pelaaminen tapahtuu netissä. Älykkään ja kehittyneen mobiilitekniikan ansiosta nyt myös ne pelit, jotka olisivat aiemmin toimineet vain tietokoneella tai pelikonsolilla, rullaavat myös pienemmillä näytöillä. Joidenkin pelien osalta pelaaminen on jopa kannattavampaa mobiilissa, mikä kertoo kovaa tarinaa siitä, miten kehittyneitä mobiililaitteista onkaan tullut.

5)   Peleissä on vähemmän mainontaa

Hyvissä peleissä on nykyään enemmän peliaikaa ja vähemmän turhaa mainontaa. Markkinoijat ja kehittäjät ovat ymmärtäneet, että pelatessa pelaajat haluavat keskittyä vain pelaamiseen. Mainoksia tulee siis olemaan peleissä vähemmän, mutta sen sijaan pelin sisäisten ostosten, mikro-ostojen ja pelin sisäisten kauppapaikkojen rooli tulee kasvamaan.

6)   Enemmän pulmapelejä

Erilaisia pulmapelejä löytyy markkinoilta jo oikein mukava määrä, ja niiden määrä vain kasvaa jatkuvasti. Ihmiset nimittäin haluavat hieman haastaa omia aivonystyröitään sen lisäksi, että aivot vain laitettaisiin pelatessa narikkaan.

7) eSports

Esports oli yksi vuoden 2021 isoimmista trendeistä, eikä sen suosio tule laskemaan. E-urheilusta on nyt jo tullut suositumpaa kuin baseballista, ja on ennustettu, että tulevaisuudessa tätä alaa seurataan enemmän kuin oikeaa urheilua. Vuonna 2019 pelaajiakin oli jo noin 400 miljoonaa, ja lukumäärä vain kasvaa.

Kilpapelaamiseen onkin odotettavissa enemmän turnauksia, suurempia potteja, kovempaa kilpailua ja enemmän eri pelejä. Tällä hetkellä suosituimmat eSports-pelit ovat kenties Dota 2, League of Legends, Overwatch ja Counter-Strike: Global Offensive.

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..