Artikkeli

LAN-tapahtumat ovat tekemässä hidasta mutta varmaa paluuta

Viimeisen lähes kahden vuoden aikana on ollut hyvin harvinaista nähdä fyysisiä LAN-tapahtumia, tai suuren yleisön tapahtumia ylipäätänsä.

Mitä nämä LAN-tapahtumat sitten oikein ovat?

LAN-tapahtumat ovat yleensä turnauksia tai liigoja, jotka pelataan lähiverkossa. Käytännössä suurin ero netin välityksellä pelattaviin turnauksiin on se, että LAN-verkossa viive pelaajien välillä on käytännössä mitätön.

Verkon yli pelattavissa turnauksissa viiveet taas voivat kasvaa jopa useiden kymmenien millisekuntien mittaisiksi. Tämä johtuu siitä, että eri maissa sijaitsevat serverit eivät pysty kommunikoimaan toistensa kanssa täysin välittömästi.

Vaikka kymmenet millisekunnit eivät aluksi kuulosta kovin suurelta, se todellisuudessa on todella iso ero.

Parhaimpien pelaajien reaktioaikojen erot voidaan laskea millisekunneissa, joten kymmenien yksiköiden ero tekee jo aivan valtavan eron pelaajille.

Onneksi palaaminen lähiverkossa pelattaviin otteluihin on kuitenkin tulossa takaisin, joskin hitaasti, mutta pelaajien onneksi varmasti.

Nyt yhä useampi tapahtuma ollaan järjestämässä aidosti lähiverkossa. Alta voit katsoa muutamia sellaisia vinkkejä, joita voit seurata syksyn sekä alkavan talven aikana.

Tunnetusti myös vedonlyöjät ovat palanneet sankoin joukoin takaisin pelikentille LAN-tapahtumien alkaessa ja betsaaminen eSportsista on tietenkin kovassa kasvussa. Nykyään vedot voi asettaa ja kasinoilla voi pelata kätevästi ilman rekisteröintiä, joten se on myös pelaajien kannalta mukavampaa ja nopeampaa.

LCS 2021 Championship

Kesän LCS pelien jälkeen tullaan pitämään vajaan viikon mittainen tauko, jonka jälkeen on aika palata LCS 2021 mittelöihin.

Toinen osuus LCS turnauksien sarjasta alkoi 7. elokuuta, ja finaalien voittaja pitäisi olla tiedossa viimeistään 29. elokuuta.

Tämän turnauksen voittaja pääsee myös edustamaan Yhdysvaltoja League of Legends:in omiin MM-kisoihin.

Ilmassa tulee varmasti olemaan paljon spekulaatiota siitä, että kenet tullaankaan kruunaamaan voittajaksi tämän vuoden puolella. Aikaisempien voittajien lista on nimekäs, ja jokaisella heistä on aivan varmasti suuri halu voittaa yksi arvostetuimmista titteleistä League of Legends -pelin parissa.

Vaikka tässä turnauksessa eivät palkinnot nousekaan aivan yhtä suuriin lukemiin kuin muualla, on LCS voittajan mukanaan tuoma maine ja kunnia sitäkin arvokkaampaa.

Turnaus: LCS 2021 Championship

Peli: League of Legends

Aikataulu: 7.8. – 29.8.2021

Paikka: Yhdysvallat

Palkintopotti: 2 225 000 dollaria

ESL Pro League

ESL Pro League on Counter Strike Global Offensive -pelin seuraajille todella mielenkiintoinen tapahtuma, jossa on mukana 24 laadukasta joukkuetta ympäri maailmaa.

Palkintojakin on jaossa 750 000 dollarin arvosta, joten mistään pienistä summista ei voida puhua tämän turnauksen kohdalla.

Kotimaista osaamista servereille ovat viemässä esimerkiksi OG sekä ENCE. Myös muitakin vahvoja joukkueita on mukana, kuten Fnatic, Astralis, Team Vitality sekä Team Liquid. Kovatasoista kamppailua on siis varmasti luvassa.

Turnaus: ESL Pro league

Peli: Counter Strike Global Offensive

Aikataulu: 16.8. – 12.9.2021

Paikka: Malta

Palkintopotti: 750 000 dollaria

The International 2021

Pystyykö legendaarinen OG puolustamaan kaksinkertaista mestaruuttaan elokuussa alkavissa kisoissa?

Tukholmassa järjestettävä The International ei sen suurempia esittelyjä kaipaa. Dota 2 -pelissä mitellään tänä vuonna vähintään 40 miljoonan dollarin arvoisista palkinnoista.

Palkintojen määrä saattaa vielä ennen turnausta nousta huomattavasti, sillä vuonna 2020 tätä turnausta ei valitettavasti järjestetty ollenkaan.

Turnaus: The International 2021

Peli: Dota 2

Aikataulu: 7.10. – 17.10.2021

Paikka: Tukholma, Ruotsi

Palkintopotti: 40 000 000 dollaria

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..