Kaikkien aikojen suosituimmat e-urheilupelit

 Tiesitkö, että e-urheilua seuraavien katsojamäärien on arvioitu kohoavan maailmanlaajuisella tasolla jopa 250 miljoonaan? 
 
Elektronisen urheilun eli e-urheilun kasvu on ollut hurjaa. Joka vuosi e-urheilun maailmaan ilmestyy uusia pelejä, mutta tietyt pelit ovat pysyneet suosion huipulla vuodesta toiseen. Kun puhutaan suosituimmista e-urheilupeleistä, voi se tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Jotkut pelit ovat maailmanlaajuisesti huippusuosittuja, kun taas toiset pelit saattavat olla erittäin suosittuja tietyillä maantieteellisillä alueilla, mutta lähes tuntemattomia toisilla alueilla. Jotkut pelit vetävät puoleensa valtavan määrän pelaajia, kun taas toisissa järjestetään suurempia turnauksia, joissa liikkuu käsittämättömiä rahasummia.  

Elektroninen urheilu on vakiinnuttanut asemansa myös vedonlyönnissä. Ei ole kovinkaan pitkä aika siitä, sitten urheiluvedonlyönti käsitti lähinnä jalkapallon ja jääkiekon kaltaiset perinteiset urheilulajit. Nykyään esports vedonlyönti lukeutuu kuitenkin lähes jokaisen vedonlyöntisivuston valikoimaan ja sen suosio kasvaa vuosi vuodelta. 

 
Seuraavaksi esitellään kaikkien aikojen suosituimpia e-urheilupelejä niissä käytävissä turnauksissa jaettavien palkintosummien mukaan. 

Dota 2 (2013) 
 

Dota 2 on etenkin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa äärettömän suosittu taisteluareenalla pelattava moninpeli, jonka on kehittänyt Valve Corporation. Kyseessä on jatko-osa pelille Defense of the Ancients: All-Stars, joka nousi huomattavasti suositummaksi ensimmäiseen versioon verrattuna. 

Dota 2 -peliä pelataan tavallisesti viiden hengen joukkueissa siten, että kumpikin joukkue puolustaa kartalla omaa aluettaan. Pelissä voittajaksi selviytyy se joukkue, joka onnistuu tuhoamaan vihollisjoukkueen alueella olevan “Ancient”-rakennelman.  

Counter-Strike: Global Offensive (2012) 

 
Niin ikään erittäin tunnettu ja e-urheilussa suurta suosiota nauttiva peli on Valve Corporationin Hidden Path Entertainmentin kanssa yhteistyössä kehittämä ensimmäisen persoonan ammuskelupeli Counter-Strike: Global Offensive, joka on Counter-Strike-pelisarjan neljäs peli ja niistä ylivaimaisesti pelatuin. 

 
Tätä peliä pelataan kahden joukkueen välillä siten, että toinen joukkue edustaa terroristeja ja toinen vastustaa terroristeja. Terroristit pyrkivät ottamaan pelissä panttivankeja ja sijoittamaan pommeja, kun taas vastustajajoukkue pyrkii kaikin mahdollisin keinoin pelastamaan panttivangit ja purkamaan pommit.  
 
Fortnite (2017) 
 
Fortnite on tämän hetken suosituimpiin lukeutuva verkossa pelattava moninpeli, jonka on kehittänyt Epic Games. Pelistä löytyy kaikkiaan kolme eri pelitilaa, jotka lasketaan kuitenkin yleensä yhdeksi peliksi. Nämä pelitilat ovat seuraavat: 
 
Battle Royale: Pelaajat pelaavat toisiaan vastaan pelissä, johon voi osallistua enintään sata pelaajaa ja joista voittajaksi selviytyy se, joka selviytyy viimeisenä hengissä. Tätä versiota on mahdollista pelata myös joukkueittain. 
 
Save the World: Tässä peliversiossa pelataan korkeintaan neljän hengen joukkueissa zombeja muistuttavia olentoja vastaan. Tehtävänä on puolustaa sekä omaa joukkuetta että muita selviytyneitä ihmisiä. 

 
Creative: Tämä versio on kolmesta pelitilasta kaikkein vapaamuotoisin. Pelaajat voivat vapaasti tehdä pelimaailmassa mitä lystäävät, joka tuo pelaamiseen aivan uudenlaista jännittävyyttä. 

 
 
League of Legends (2009) 

 
League of Legends on reaaliajassa pelattava strategia- ja toimintamoninpeli, jonka on kehittänyt Riot Games. Peli on erityisen suosittu Aasiassa esimerkiksi Kiinassa ja Etelä-Koreassa, joskin myös esimerkiksi Suomessa sillä on oma vannoutunut pelaaja- ja seuraajakuntansa.  

Joiltain osin Dota 2 -peliä muistuttavaa League of Legendsiä pelataan kahdessa joko kolmen tai viiden hengen joukkueessa. Toimintaperiaate on samantyyppinen kuin Dota 2:ssa — pelissä voittajaksi selviytyy se joukkue, joka tuhoaa vihollisjoukkueen reviirillä sijaitsevan “Nexus”-nimisen rakennelman. 

 
Overwatch (2006) 

 
Overwatch on Blizzard Entertainmentin kehittämä ensimmäisen persoonan ammuskelupeli, jota pelataan erityisen innokkaasti Aasiassa, mutta joka tunnetaan hyvin myös muualla maailmassa e-urheilua harrastavien keskuudessa. 
 

Overwatchia pelataan kuuden hengen joukkueissa. Pelissä tavoitteena on haalia kartalta mahdollisimman monta kohdetta tai vaihtoehtoisesti kuljettaa määrätty esine kohteesta toiseen määrätyssä ajassa.  
 
 

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..

WordPress Lightbox Plugin