Artikkeli

Esports – urheilua netissä

Muutamalla sanalla e-urheilu on videopelien pelaamista kilpailullisesti. Viihteellisiä pelejä, joita pelataan tietokoneella sekä konsoleilla. Tyypillisimpiä lajeja peleissä ovat ammuntapelit, reaaliaikaiset strategiapelit ja tietenkin online-moninpelit. Näitä pelejä pelataan ammattimaisella tasolla maailmaa johtavissa peleissä.

E-urheilun suosio on viime vuosien aikana noussut koko maailmassa ja etenkin Euroopassa. Odotettavissa myös, että suosio tulee Suomessakin nousemaan seuraavien vuosien aikana huimasti.

Koska pelejä pelataan nykyisin hyvinkin vaativalla tasolla, on se antanut alalle hyvät vedonlyönti mahdollisuudet.  Useat eri pelisivustot tarjoavat paljon erilaisia esportsin vedonlyönti mahdollisuuksia e-urheiluun.

Nykyisin myös onkin jo muutamia suuria esports turnauksia sekä liigoja, niin pieniä kuin suuriakin. Myös nämä tarjoavat ainutlaatuisia pelikokemuksia vedonlyöjille. Ala onkin siis saanut suuret mittakaavat vuosien saatossa. Miljoonien arvoiset sponsoriyhteistyöt, tuhannet eri joukkueet ja pelaajat tämän kaiken ovat mahdollistaneet.

Suosituimmat esports pelit

Dota2on varmastikin yksi suosituimmista peleistä tässä lajissa.Kyseessä taisteluareena-moninpeli. Pelimekaniikka sekä sen visuaalinen ilme ovat omaperäisiä ja siksi juuri nostanut pelin Corporationin vuoden 2013 julkaistun pelin kärki listoille.

Tällä hetkellä pelillä on jo yli 12 miljoonaa aktiivipelaajaa. Pelissä paljon monia elementtejä ja itse pelimekaniikka on hyvin monipuolista. Elon Musk esimerkiksi valitsi pelin juuri näiden ominaisuuksien vuoksi OpenAl- yhtiön testattavaksi.  Ottelun vedonlyönti kertoimet ovat suuria ja tuottavatkin mukavia potteja pelaajille. eSports Earnings sivuston mukaan isoimmat rahat tehty pelaajien osalta juuri tästä pelistä.

Counter-Strike: Global Offensive myös hyvin suosittu peli e-urheilun maailmassa. Peli on ammunta peli, jossa pelaajan kuvakulma pelihahmon silmistä nähtynä. Tämä on jo neljäs peli Counter Strike sarjasta ja sitä myyty vuoden 2012 julkaisun jälkeen yli 25 miljoonaa kappaletta.

Muita suosittuja sekä tunnettuja pelejä ovat muun muassa League of Legends, StarCraft 2, Heroes of the Storm, sekä ilmaiseksi pelattava kaikille avoin Hearthstone.

 ESportsin pelaajat

E-urheilulle omistautuneet pelaajat ovat intohimoisia ihmisiä, jotka uhraavat alalle paljon. Nuorimmat pelaajat ovat vasta teini-ikäisiä, eikä ikärajoja siis ole. Ikä on vain numeroita, mutta nuorimmat pelaajat antavat vanhemmille pelaajille uutta energiaa.

Aiempina vuosina keski- ikä ollutkin melko nuori, mutta nyt se selvästi kasvanut.  Moni pelaakin jo ammatikseen, ja käärii hyvää tiliä tästä maailmasta.

Pelaajat ovat myös ottaneet vedonlyönnin osaksi pelaamistaan, jolla saadaan lisää jännitystä pelien maailmaan tai tehdäkseen laajalla tietämyksellään tiliä.  Eri sivustot antavatkin paljon erilaisia vinkkejä ja oppaita vedonlyönnin mahdollisuuksiin. Jotta pääsee ottamaan vedonlyönnin osaksi ESportsia täytyy kuitenkin olla täysi-ikäinen.

Mieli ja keho voi hyvin, pelit sujuvat hyvin

Vaikka kyseessä onkin e- urheilu, jossa suurimmaksi osaksi istutaan näyttöjen äärellä voisi nopeasti kuvitella, että siinä sivussa syödään roskaruokaa ja juodaan limuja sekä energiajuomia. Näin ei kuitenkaan suurimman osan kohdalla ole.

Jotta pelit sujuisivat hyvin ja jaksaisi olla energinen, täytyy myös ravinnosta ja liikunnasta pitää huoli. Moni pelaaja suosiikin vähähiilihydraattista ruokavaliota, joka ei saa väsymään niin helposti kuin runsas annos pastaa tai riisiä.  Juomina käytetään myös paljon kahvia, teetä ja vichy juomia. Toki ajoittain niin limut juin energiajuomatkin kuuluvat asiaan, mutta harvemmin kuitenkin.

Moni pitää tärkeänä myös ulkoilla ja lihaskunnosta huolehtimisen. Levon ja nukkumisen tärkeyttä myöskään ei saa unohtaa! Kunnon lepo aivoille antaa taas uutta puhtia ja energiaa.  Tietenkin jokainen löytää ja tietää oman tapansa pitää itsensä virkeänä ja terveenä, mutta terveelliset elämäntavat kuitenkin iso osa tätäkin urheilun muotoa on.  Jokainen meistä kuitenkin haluaa pysyä terveenä, jotta voi työtään täysillä voimilla tehdä!

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..