Miksi peliyhteisö odottaa niin kuumeisesti Call of Duty: Black Ops Cold War -peliä?

Jokainen pelien pelaaja tai peleistä kiinnostunut tietää, mikä on Call of Duty. Call of Duty on aina tarjonnut jännittäviä peliasetelmia, aseita, pelitiloja ja ominaisuuksia, minkä vuoksi uusien pelien julkaisuja aina odotetaan innolla. Kun uutiset tulivat julki, että uusi ja paranneltu Call of Duty: Black Ops Cold War julkaistaan 13. marraskuuta 2020, ihmiset alkoivat innostua sen uusista ominaisuuksista, alueista ja hahmoista.

Siitä ei ole epäilystäkään toimittaako pelin franchising myös tänä vuonna. Saatat kysyä miksi? Tänä vuonna yritys on päättänyt lisätä muutaman lisätason pelikonseptiin. Pitkän kokeilun ja testauksen jälkeen alpa- ja betaversiot julkaistiin ja useita parannuksia tehtiin, joten uudessa Call of Dutyssa on paljon nähtävää. Saatat ihmetellä, miksi sitä odotetaan niin paljon ja seuraavassa on syitä siihen, miksi peliyhteisö odottaa Call of Duty: Black Ops Cold War -peliä niin innolla.

Yksinpelikampanja

Uudessa Call of Duty -pelissä on jälleen ikonisia ja suosittuja hahmoja – melkein kuin jättipotti pelaajille siis! Hahmot ovat henkiin herätettyjä ja kaikkien rakastamia hahmoja, kuten Alex Woods, Jason Hudson, Frank Mason ja muita Black Opsin ydinpelaajia. Peli näyttää sisällyttäneen myös oikeita historiallisia henkilöitä, kuten Ronald Reaganin. Kuten tavallista, Call of Duty on keksinyt jännittävän ja mielenkiintoisen tarinan.

Peli sijoittuu 1980-luvu kylmään sotaan Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välillä. Pelaaja on sotilas, jonka tehtävänä on vangita Perseus-niminen vakooja, joka työskentelee Neuvostoliitolle Yhdysvaltojen hallitusta vastaan. Mikään ei ole koskaan niin kuin näyttää kiehtovassa yksinpelikampanjassa. Pelaajat kohtaavat vaaroja ja hurjia totuuksia taistellessaan ympäri maailmaa ikonisissa paikoissa, kuten Itä-Berliinissä, Vietnamissa, Turkissa ja Neuvostoliitossa.

Tekijät ovat sanoneet kampanjan rakenteen olevan avoimempi kuin ennen. Tässä versiossa päähahmon voi luoda itse. Myös tehtävissä on eri ratkaisutapoja ja keskusteluvaihtoehtoja. Esimerkkinä on mainittu soluttautumistehtävä KGB:n päämajaan, jossa voi vaikka myrkyttää kenraalin, varastaa, kiduttaa tai kiristää tarvittavat tiedot. Valitut ratkaisut vaikuttavat siihen, miten koko tarina päättyy.

Uusi moninpelitila

Koska peliä ollaan vasta julkaisemassa, siitä ei ole vielä paljon tietoa, ja myös yritys on salamyhkäinen varmistaakseen, että pelistä tulisi hitti. Tietyistä lähteistä kuultujen huhujen mukaan uskotaan kuitenkin, että pelissä on uusi ominaisuus – cross-play. Verrattuna vanhan COD-version cross-play-ominaisuuteen, joka mahdollisti pelaajien pelaamisen eri alustoilla, tämä uusi cross-play toimii myös eri laiteversioilla. Yksinkertaisesti sanottuna, Xboxin pelaajat voivat pelata myös PS5-pelaajien kanssa, kun taas pelaajat, jotka nauttivat Call of Duty -pelistä Xboxin X-sarjassa, voivat pelata yhdessä PS4-pelaajien kanssa ja useammat alustamiksaukset voivat pelata yhdessä. Moninpelitilan on kuvailtu sisältävän ”syvällisen sukelluksen uusimpaan moninpelikokemukseen uusissa kartoissa, tiloissa ja kokemuksissa.”

Oletko valmis pelaamaan?!

Vanhemmista versioista on myös joitain ominaisuuksia jäljellä, kuten kausitaistelu, mutta uudessa ja paremmassa Call of Duty: Black Ops Cold War -pelissä on jännittäviä uusia sotavyöhykkeitä, joissa pelaajan on selviydyttävä. Sotavyöhyke koostuu uusista skineistä, aseista, operaattoreista, kartoista ja armeijoista, kun pelin juoni jatkuu päivästä toiseen. Pelaaja voi pelata venäläisillä Spetsnaz-erikoisjoukoilla tai yhdysvaltalaisina CIA:n jäseninä ja aseina on tarjolla muutaman kymmenen vuoden takaisia aseita. Teeman muutos onkin siinä mielessä huomattava, koska edellisessä Call of Duty: Modern Warfaressa sotaa käytiin huippumoderneilla aseilla. Tämä COD-versio sisältää myös avattavia aseita ja esineitä pitämään pelaajat kiinnostuneina ja peliin uppoutuneina. Pelaajan on suunniteltava ja johdettava vahvoja strategioita selviytyäkseen zombeista ja saadakseen näitä palkkioita.

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..

WordPress Lightbox Plugin