Artikkeli

10 parasta videopeliä vuodelle 2022

Vuosi 2022 tulee olemaan pelimaailmassa hyvin jännittävä vuosi, sillä pelejä tullaan julkaisemaan normaalia enemmän, sillä vuosi 2021 on siirtänyt joidenkin pelien julkaisuja. Pelimaailman fanit saavat vastinetta odotuksilleen pitkin vuotta. Vuoden alku vakuuttaa, sillä tammikuussa on julkaistu  Pokemon Legends: Arceus. Paljon odotettu peli Rainbow Six Extraction julkaistaan todennäköisesti vasta aivan loppuvuodesta, samoin Starfieldin julkaisuksi on luvattu marraskuu 2022. God Of War Ragnarök julkaisua saadaan odottaa syksylle saakka. Pelaajat niin netissä kuin konsoleiden ääressä ovat odottaneet pelejä innolla. Samalla kun uudet kasinot 2022 tarjoavat uusia pelikokemuksia, myös videopelien parissa tulee olemaan uusia kokemuksia tarjolla.

1. Pokémon Legends:

ArceusPelissä pyydystetään, kerätään ja tutkitaan villejä Pokémoneja. Löydät ja pyydystät Pokémoneja, jotka elävät villeinä ankarissa olosuhteissa, ja antavat sinulle kuvan Sinnohista, joka ei kuitenkaan ole samanlainen mitä saatat muistaa Pokémon Diamond ja Pokémon Pearl -peleistä. Pokémon Legends: Arceus kunnioittaa aiempien Pokémon-pelien peruskonseptia, mutta on lisännyt toimintaan sekä roolipeleihin keskittyviä uusia ominaisuuksia.

Peli on julkaistu vuoden 2022 tammikuussa ja se on tehty Nintendo Switchille.

2. Dying Light 2

Dying Light 2 on avoimen pelimaailman zombie-selviytymisseikkailu, jossa pelaaja etenee tekemien valintojen mukaisesti muokkautuvassa kaupungissa.Pelin tapahtumat sijoittuvat muurien sisälle rakennettuun suureen kaupunkiin, jossa asuu erilaisia ryhmittymiä, kuten rauhanturvaajia ja keräilijöitä. Luvassa on taidokasta parkourliikkumista, erilaisilla lyömäaseilla taistelemista, päivän ja yön vaihteluja, sekä suuri avoin maailma tutkittavaksi. Omaan peliin voi kutsua kavereita kolme.

Dying Light 2 on julkaistu helmikuun alussa PC:lle, PlayStation 4:lle ja 5:lle sekä Xbox Onelle ja Xbox Series.

3. Horizon Forbidden West

Forbidden West on edeltäjäänsä isompi ja huomattavasti massiivinen avoimen maailman peli. Pelialue ei ole kovinkaan paljoa suurempi, mutta sisältö on paljon monipuolisempi ja täydempi. Pelin idea on taistelu robosauruksia sekä -eläimiä vastaan, ja tälläkin alueella nähdään aimo harppaus.

Peli julkaistaan helmikuussa Sony PlayStation 4:lle sekä Sony PlayStation 5:lle. Peligenre on toimintaseikkailu.

4. Elden Ring

On odotettu toimintaroolipeli, jossa pelaaja astuu mielenkiintoiseen fantasiamaailmaan. Tämä maailma omaa rikkaan, mutta verisen historian. Pelaaja tutkii maailmaa kohdaten vaaroja ja ihmeitä. 

Peli julkaistaan Playstation 4:lle mutta sisältää päivityksen Playstation 5:lle. Julkaisuajankohta on helmikuun lopulla.

5. Gran Turismo 7

Legendaarinen Gran Turismo saa jatkoa ja käytettyjen autojen kaupassa heti alkujaan on saatavilla yli 420 autoa. Jokainen auto käyttäytyy eri tavalla ja tuntuu omanlaiseltaan, kun ajetaan dynaamisissa sääoloissa yli 90:llä radalla,joihin kuuluu mukaan klassisia ratoja GT:n historiasta.

Peli julkaistaan Maaliskuussa 2022 Playstation 4:lle ja 5:lle

6. God Of War Ragnarök

Santa Monica Studion jatko-osa God of War pelille joka julkaistiin vuonna 2018. Kratos ja Atreus matkaavat yhdeksän maailman läpi vastauksia etsiessään ja valmistautuessaan taisteluun, joka legendojen mukaan päättyy maailmanloppuun. Matkalla törmätään myyttisiin maisemiin, värvätään joukkoihinsa ystäviä eri maailmoista ja kohtaavat norjalaisen mytologian jumalia ja hirviöitä.

Peli julkaistaan Playstation 5:lle syyskuussa 2022.

7. Rainbow Six Extraction

Tom Clancys Rainbow Six Extraction on 1 – 3 pelaajan taktinen FPS-yhteistyöpeli. Pelissä kootaan Six -operaattorieneliittitiimi, jotka suorittavat operaatioita arvaamattomilla eristysalueilla ja selvittävät vaarallisen, alati muuttuvan Archæns-muukalaisuhan mysteerit. Pelin edetessä niiden vaikeustaso kasvaa ajan mittaan, joten vaarat pääsevät yllättämään ja ne kehittyvät jatkuvasti.

Peli on julkaistu jo tammikuussa 2022  PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle, Amazon Lunalle ja Google Stadialle.

8. Suicide Squad: Kill the Justice League

Pelaajan tehtävänä on tappa synkkä ja ilkeä Justice League. Arkham-sarjaa jatkava Suicide Squad: Kill the Justice League-peli vie pelaajan toiminta täytteiseen seikkailuun kelmikokoelma Suicide Squadin kengissä. Kyseessä tulee olemaan 1-4 pelaajan co-op-peli.

Peli ilmestyy vuoden 2022 aikana PC:lle, Xbox Series X:lle ja PlayStation 5:lle.

9. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Nintendo on antanut BOTW 2:lle E3-messujen yhteydessä julkaisuajankohdasta tietoa että peli nähdään vuoden 2022 aikana. Kuitenkin fanitpelkäävät julkaisun puolesta, sillä BOTW 2:sta ei ole nähty mitään uutta materiaalia esimerkiksi käydyn The Game Awardsien yhteydessä. The Game Awardsissa tavatut sisäpiiri lähteet ovat puolestaan kertoneet, että BOTW 2:n julkaisu on nykyisen aikataulun mukaan edelleen luvassa tämän vuoden aikana, tosin se sijoittuu loppuvuoden puolelle.

10. Starfield

Xboxille ja PC:lle  kauan odotettu täysin uusi peli Starfield on tulossa loppuvuodesta 2022.

Starfieldistä ei kuitenkaan tällä erää vielä tiedetä paljoa, koska pelistä ei ole julkaistu juuri mitään, muutamaa lyhyttä traileria ja kuvia enempään. Nämä pienetkin julkaisut kuitenkin ovat  antaneet hieman osviittaa mitä tulevalta voi odottaa. Ja kaikki tiedon muruset osoittavat siihen, että luvassa on suorastaan eeppinen tieteisseikkailu.

Pelivalmistajat tuottavat laadukkaita pelejä moneen makuun

Pelivalikoima tulee olemaan vuonna 2022 erittäin kattava. Tarjolla on monipuolisesti laadukkaita pelejä niin konsolipelaajille, tietokoneella pelaajille kuin myös rahapelien pelaajille. Tämä johtuu siitä, että rahapelien pelivalmistajat pyrkivät samaan, kuin muutkin pelitalot. Uusinta teknologiaa pyritään hyödyntämään aina mahdollisimman tehokkaasti ja peleistä pyritään tekemään mahdollisimman houkuttelevia.

Pelikaista.fi

Pelaamisen ohella luomme peliaiheisia uutisia, arvosteluita ja blogeja yhteisömme jäsenten sekä itsemme iloksi. Jos haluat auttaa Pelikaistaa kasvamaan, liity mukaan vaikkapa kirjoittajien remmiin! Lue lisää..