Versus: Battle of the Gladiator – Korealaista gorea
0

Versus: Battle of the Gladiator – Korealaista gorea

syys 29 Rasteri  

Versus: Battle of the Gladiator – seuraava suuri eSports peli?

Koko ajan suosiotaan kasvattava eSports on jo ottanut haltuun useamman pelin ja esimerkiksi Dota 2 pelin asema tämän lajin suosituimpana pelinä on todella suuri. Parhaille pelaajille on tarjolla turnauksia joissa on jaossa miljoonia tai jopa kymmeniä miljoonia euroja – eSports on huimassa nosteessa ympäri maailmaa.

Koko ajan elektronisen urheilun peleiksi haetaan uusia pelejä ja tämän vuoden uutuuspelistä nimeltä Versus: Battle of the Gladiator odotetaan yhtä sellaista. Pelipalvelu Steamissa tämän vuoden elokuun lopulla julkaistu peli on saanut nopeasti yllättävän paljon pelaajia ja päivitykset pelistä vievät peliä koko ajan parempaan suuntaan. Uusia pelikarttoja julkaistaan ja pelaajien taidot kehittyvät koko ajan. Mutta onko pelistä sittenkään ihan isoimmille areenoille?

Jos kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kertoo videokuva varmasti pelistä vielä enemmän. Alla olevalla Steam Early Access Trailerin avulla pelaaja pääsee hyvin kärryille siitä, minkälaisesta pelistä oikein on kyse.

Brutaalia silpomista

Kuten niin monessa muussakin pelissä, myös tässä pelissä on tavoitteena kliseisesti voittaa kaikki vastustajat ja nousta voittajaksi. Kyseessä on myös erittäin nopeatempoinen ja varsin brutaali moninpeli, joten sen osalta portit eSportsin pelien pariin ovat auki. Pelissä pelaaja voi toki kamppailla yksin tai oman tiiminsä kanssa. Pelin juonena on päästä vapauttamaan itsensä orjuuden kahleista ja kyllä tämän pelin avulla ainakin omia aggressioita pääsee vapauttamaan, ainakin virtuaalisesti.

Pelissä pelaaja pääsee vaikuttamaan ratkaisevasti pelihahmon varustukseen ja peliliikkeisiin. Aseistuksia on satoja erilaisia ja niihin on haettu inspiraatiota ihan tämän päivän varustelusta. Jokaisella hyökkäyksellä on omat heikkoudet ja vahvuudet ja tämä tuo peliin ihan uutta ulottuvuutta. Pelikarttoihin on otettu mallinnuksia roomalaisten Colosseumista ja keskiaikaisista eurooppalaisista linnoista. Kamppailuiden tapahtumapaikat ovat siis ainakin varsin mahtipontisia. Suhteellisen komea peli siis on kyseessä, mutta riittääkö se sittenkään valloittamaan pelaajien sydämet? Kilpailijoita kun riittää tusinoittain.

Potentiaalia eSport-peliksi?

Korealaisen pelistudion tekemä peli onkin monen mielestä varsin onnistunut ja ei olisi mikään ihme jos peli nousisi pian eSports –pelaajien pelilistoille.  Pelihahmojen kehittäminen on tämän pelin suola ja pippuri ja monisäikeinen kehityskaari takaa mielenkiintoisia hetkiä pelin parissa. Ehkä pelistä sittenkin on ihan sinne isojen eSports-pelien joukkoon, mutta tuskin peli ihan samanlaiseksi legendaksi nousee kuin moni muu siellä pelilistalla jo oleva. Tai mistä näistä ikinä tietää?

Olisihan se mielenkiintoista katsella live streamia tästä pelistä tai vaikkapa nähdä peliä Veikkaus live tv –palvelun kautta ja lyödä samalla vetoa voittajasta tai voittajajoukkueesta. Isoimpien eSports-tapahtumien osalta voi jo lyödä vetoa ja voittojen suuruushan riippuu täysin panoksesta ja kertoimesta joka kohteelle on annettu. Ilmaista rahaa pelaamiseen voi saada eri nettikasinoilta ja vedonlyöntitoimistoilta, joten siitä ei oman pelikassan kartuttaminen jää kiinni.

Mikäli kiinnostuit pelistä, voit ostaa pelin Steamista hintaan 13,49 euroa. Täytyy sanoa että on sitä turhempiinkin asioihin tämän verran rahaa laittanut ja kukapa tietää jos pääsisit omilla pelitaidoillasi joskus pelaamaan vaikkapa isommista rahoista isoille eSports –areenoille?

About Rasteri

Rasteri, 27 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...