Kiinnostaisiko matsit rahapalkinnoilla?
20

Kiinnostaisiko matsit rahapalkinnoilla?

syys 23 Rasteri  

Tervehdys, uudet sekä vanhat kaistalaiset!

Minulla ja eliminaattorilla on kehitteillä pieni ideanpoikanen yhteisömme tarjonnan parantamiseksi, ja tahtoisin nyt siis kuulla asiasta mielipiteitä, parannus ideoita sekä saada selville hieman jäsenten näkökulmaa kyseisestä asiasta. Toisin sanoen jos haluat vaikuttaa yhteisön tulevaisuuteen, niin nyt on oiva tilaisuus.

Mitäs siis sanoisitte, jos saisimme järjestettyä suosikki peliisi turnauksia ja matseja, jonka voittajalle olisi luvassa rahapalkinto pientä osallistumis maksua vastaan?

Eli homma toimisi siis suurin piirtein tähän tapaan:

Jokainen matsiin tai turnaukseen ilmottautunut jäsen maksaa yhtäsuuren osallistumismaksun esim. 5€, ja palvelimellamme olisi vaikkapa 10 kisaan osallistunutta pelikaistan jäsentä. Palkinto potti muodostuisi siis pelaajien rahoista, ja osallistumismaksuista muodostuneesta potista pelikaista.fi ”verottaisi” pienen osan (esim 20%) yhteisön ylläpito kuluihin. Näin matsin tai turnauksen voittaja pelaaja saisi loput, eli tässä tapauksessa huimat 40€.

Pelikaistan viemä summa käytettäisiin mm. pelipalvelimien, ts3-palvelimen sekä sivuston webhotellin maksamiseen. Mikäli rahaa jää yli, voimme rahoittaa/järjestää myös vaikkapa giveaway-taphtumia.

Tosin matsi pelaaminen rahasta – idea sotii vähän meikän pelaamisen periaatteita vastaan, eli siihen, että pelataan pelejä vain hauskuuden ja tiimi pelaamisen vuoksi. Mutta olisihan tämä oiva keino rahottaa yhteisön palveluita, mikäli saadaan homma toimimaan käytännössä.

Samalla, turnaus ideasta hyöytyisivät myös ne pelikaistan jäsenet, jotka eivät pysty tai halua rahakilpailuhin osallistua, esimerkkinä ala-ikäiset tai muuten vain tiukilla elävät jäsenet. Turnauksia pidettäisiin vain sovittuina aikoina pelikaistan palvelimilla esimerkiksi launtaisin kello 18:00-21:00 ja muulloin servut olisivat vapaana muille.

Summat ja kellon ajat yläpuolella ovat vain suuntaa antavia esimerkkejä.

Mitäs mieltä siis olette, löytyykö muita ideoita, parannus ehdotuksia, vai jopa kysymyksiä?

Mikäli te jäsenet otatte kyseisen käytännön hyvillä mielin vastaan, pitää meidän kuitenkin vääntää ja väkertää yhteiset pelisäännöt palvelimelle turnausten ajaksi sekä sen ulkopuolelle. Tämän lisäksi meidän pitää tietnkin selvittää myös asiaan liittyvät lain pykälät.

 

 

About Rasteri

Rasteri, 27 vuotias peliaddikti lähtöisin Vantaan nurkilta ja olen lähes koko ikäni pitänyt photoshoppailusta, sivustojen ylläpidosta sekä tietenkin tiimissä pelaamisesta, peliviihteen mahtirodun eli pc-pelaajien parissa! Lue lisää...
 • ToNNi

  Tämähän kuullostaa hyvältä. Saadaan pelikaista elävien kirjoille tätä menoa. Mukana ollaan täs hommas.

  Yleiseksi säännöksi vois laitaa ainakin:
  Oman pelin streamaaminen on sallittua 3min viiveellä, mikäli järjestäjät erikseen ovat sen sallineet.

  Mutta tässä olis muista säännöistä ehdotus:
  CS:GO: http://www.seul.fi/esports/pelisaannot/counter-strike-global-offensive/
  Dota2: http://www.seul.fi/esports/pelisaannot/dota-2/
  LoL: http://www.seul.fi/esports/pelisaannot/league-of-legends/

  Eli noihin peleihin mun mielestä vois olla perus turnaus säännöt, mitä yleensä käytettään.

 • Missä peleissä tuollaisia sitten järjestettäisiin?

  • Sehän riippuu ihan sitä mitä jäsenet haluaa, ja siitä pystyykö kyseiseen peliin hankkimaan palvelinta. Toisinsanoen dota 2 tai lol ei taida olla mahdollisia. Säännöt matseihin kyllä sovelletaan itse, joko olemassa olevista tai sitten alotellaan puhtaalta pöydältä. Nämä järjestelyt ei tietenkään tapahdu ihan sormia napsauttamalla, sillä lopputuloksen tulee olla priimaa 🙂

 • JohnTheWriter

  Ideanahan tämä olisi loistava. Online-turnauksista on aina kysyntää ja ne houkuttelevat paljon porukkaa, yllättävän paljon, jos uutisointi tehdään oikein.
  Suomen Dota 2 -skeneä pidettiin hyvin pienenä, mutta viime kesänä saatiin mukaan jopa 64 tiimiä, joista ainoastaan neljä muistaakseni luovutti kesken liigan.
  Serverien hankinta turnauksiin Dotassa ja LoLissa on helpot, CS:GO’n kanssa aina tuppaa olemaan säätöä, mutta jos asianosaavat ovat hommaa hoitamassa pitäisi onnistua.

  Ja ainahan pitää jostain aloittaa, vaikka turnaus olisikin pelejä kohti pienehköt, pienikin näkyvyys tuo hommaa lähemmäksi uusia yleisöjä! Olisin innoissani mukana tuomaan asiaa toteen, toivotaan parasta! 😀

  • Eihän tuo Dota 2 tai CS:GO palvelimen hankinta miltään mahdottumuudelta tunnu, ainakaan siis hintojen puolesta. Harmi, että tuo eSport skene Battlefield 4 parissa on todella vähäistä. .

 • ToNNi

  Totta, ite voisin tul vaik striimamaan sen lähetyksen, niin saadaan samalla silläkin näkyyvyttä.

 • Eliminaator69

  Tästä ideasta voisi porukka ruveta levittämään tietoa pelaajille. Ja kartoittamaan miten porukalla olisi mielenkiintoa tälläiseen?

 • Kuulostaa todella hyvältä. Voin olla mukana järjestelyissä-

 • sampura

  Hyvä idea, toivottavasti toteutus onnistuu myös hyvin. Itseä ei dota eikä lol kiinnosta ja cs:go en vielä edes omista, hankinta listalla ollu jonkun aikaa. Liikaa pelejä hankinta listalla, aina löytyy jotain muuta 😀

 • Markuzi94

  Joo kyllähän tää kuulostaa ihan kivalta. CS GO tulee nyt ainoana pelinä mieleen jota itse pelaan ja josta saisi järkevän turnauksen aikaiseksi.

 • Eliminaator69

  Alustavasti ollaan katsottu seuraavia pelejä/Servereitä:
  -Battlefield 4
  -CS:GO
  -Dota 2

  Muitakin voi harkita jos kiinnostuneita on tarpeeksi.

  Tällä hetkellä selvitellään lain vaatimia asioita.

 • Double

  Battlefield 4 on hyvä turnaus jos siihen osallistuu monta joukkuetta,. Cs.go turnauksia voidaan pitää 1on1:sta 5on5.. ja dota 2 5on5?? Ja samalla voitais yrittää kasaa vähän isompaa pohjakassaa että porukka kiinnostuis enemmän. Itse en random sivustolle antais rahaa että potti kasvais..

 • Bf4 turnaus……. Ei tällä pelikaistan porukalla saa kuin ehkä jonku Squad rushin/Defuse jutun järjestettyä….. Jos jotain isompaa kaavalis niin tarvittas säännölliset harjotukset, taktiikat, squadit ja squad leaderit että saatais jotain aikaseksi…. CS go en hanki ikinä en sorru niin alas 😀

  • ToNNi

   White_Ghost: no jokaisella on omat mielipiteensä, onhan tuo CS:Go kyl hyvä ja kyl mä oon ainakin mukana jos CS:GO turnaus tai BF4 tai molemmat turnaukset tuleepi.

   Se on vaa karutotuus, tälläkin hetkellä CS:GO:ssa maailmalla isomat palkkinot kun missään muussa FPS pelissä.

  • Juu, pienemmistä matseistahan se homma alotettava, oli sitten kyse mistä tahansa pelistä. Ajatuksena kuitenkin oli, että järjestettäisiin matseja näin alkuun vain kaistalaisten iloksi. Mutta mikseipä myös muillekin, jos vain kiinnostuneita on. Ensin selvitellään kuitenkin homman kannattavuutta, joten kaikki ehdotukset sekä mielipiteet ovat tervetulleita. Myös sivuston muilta kävijöiltä!

 • ToNNi

  Tottahan tuo on, mutta mun tiimi on ainakin mukana 2on2 tai 3on3 csgo turnauksessa, jos nyt sellainen järjestetään, sitku saadaan päivä ja kellon aika tietään. kannataa hommata myös joku striimamaan noi turnaukset, twitch.tv:en kautta maailmalle, vois saada näkyvyyttä ja käviöitä sivustolla lisää.

 • ToNNi

  Onkos tämä missä vaihessa? Kysyn näin kiinnostuneena aiheesta jne…

 • Ouveri

  Ei olis huono idea, meiltä ( cTRL Gaming) varmasti tulisi tiimi ainakin bf4.

  • Jees, hieno homma! Olen yhteyksissä kun saadaan asiaa eteenpäin. Minkäslaisia matseja itse ehdottaisit? 🙂

   • Ouveri

    Meille käy kyllä kaikki, Domination, Rush, Obliteration, konkka, 4v4, 5v5.